seneste nyt.

Dame ryger

Sådan skaber du en god arbejdsrutine, der kan holde dig motiveret

fds3

En god arbejdsrutine kan hjælpe dig med at holde dig motiveret gennem hele din arbejdsdag – også sidst på eftermiddagen, hvor du mest af alt har lyst til bare at slå benene op og lave ingenting. 

Læs med her, om hvordan du kan skabe en god arbejdsrutine, så du kan holde humøret og have skarpt fokus gennem hele dagen. 

Mand arbejder

Start med det vigtigste ELLER det simple

Der er to metoder, du kan benytte sig af, når du gerne vil skabe en god arbejdsrutine; enten starter du dagen ud med at lave det vigtigste for dagen. Eller også starter du ud med det simpleste. 

Begge metoder har sine fordele og ulemper. Hvilken du vælger at benytte kommer i bund og grund mest an på dit eget humør, og hvor oplagt du er for at arbejde den dag. 

Hvis du ikke er særligt motiveret for at arbejde og generelt har svært ved at komme i gang, kan det være en god ide at starte med det nemmest på din agenda, som for eksempel at læse mails. På den måde kan du narre din hjerne til at komme i ”arbejdshumør”, og pludselig virker den store opgave ikke nær så slemt, når du allerede er kommet i gang.

Hvis du omvendt er helt klar på at springe ud i at arbejde med det samme, kan du starte med det vigtigste for dagen. På den måde holder du fokus på den vigtigste del af dit arbejde den dag og sørger for, at du i hvert fald får nået at lave netop dén opgave. 

Arbejdsteam

Hold (produktive) pauser

Pauser kan sagtens være produktive, hvis man forstår at udnytte dem rigtig. 

Først og fremmest er det meget sundt, at du undervejs i dit arbejde lige trækker tilbage fra dit arbejde en kort stund og giver din hjerne en mindre pause. Fem minutter kan være end rigeligt til lige at ‘nulstille’ din hjerne, trække vejret helt ned i maven og så komme i gang igen med arbejdet med fornyet energi.

Derudover er det en god ide at tage længere pauser, når du har fået arbejdet et par timer allerede. Sørg for, at du rent faktisk holder pause, når du holder pause. Det vil sige undgå at hive mobilen frem og bruge hjernekræft på at sidde på sociale medier. Giv i stedet for ud efter din El cigaret, gå en tur omkring bygningen og giv din hjerne en reel pause fra dit arbejde.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *