seneste nyt.

Vigtigt at blive medlem af a-kasse, mens du er i arbejde

Vigtigt at blive medlem af a-kasse, mens du er i arbejde

fds3

Det er vigtigt, at du bliver medlem af en a-kasse, mens du er i arbejde. Det sikrer dig nemlig bedst muligt, hvis du skulle blive arbejdsløs. Hvis du melder dig ind i en a-kasse, mens du er i arbejde, kan du få dagpenge med det samme, du bliver arbejdsløs. Hvis du først melder dig ind senere, kan det være, at du ikke kan få lige så mange penge, eller at du skal vente på at få nogle penge. Så kan det være, at du kun kan få kontanthjælp.

Ulempen ved at få kontanthjælp er, at du skal have brugt alle dine egne penge, før du kan få nogle penge fra kommunen. Det er altså hele din egen opsparing, du skal have brugt. Derudover kan der også være situationer, hvor du ikke kan få kontanthjælp, fordi din partner tjener for meget. Du kan altså risikere, at du slet ikke kan få nogen penge. Sådan er det ikke med de dagpenge, som a-kassen udbetaler. Her kan du få dagpenge uanset, hvor mange penge du har tjent tidligere. Du kan også få dagpenge, selvom du har en ægtefælle, der tjener mange penge. Det er altså en god mulighed for dig for at sikre dig bedst muligt, hvis du skulle blive arbejdsløs.

Et godt sted at finde en a-kasse er gennem sammenligningssiden billig-akasse.dk.

Mange fordele ved at blive medlem af a-kasse

At du kan få dagpenge, når du er arbejdsløs, er selvfølgelig den største fordel ved at være medlem af en a-kasse. Der er dog også mange andre fordele ved det. Alle a-kasser har kurser og tilbyder samtaler, der skal få dig i arbejde. Det er derfor en god mulighed for at lære nogle ting, der kan få dig ind på arbejdsmarkedet igen.

Hvis du har været i mange år det samme sted, er det sikkert længe siden, at du har skullet lave et cv eller skrive en jobansøgning. Det kan derfor være en god ide at tage et kursus i det, så du ved noget mere om, hvad du skal gribe og gøre i. Du kan for eksempel ikke bare sende den samme ansøgning af sted til alle arbejdsgivere. Du er nødt til at skrive en ansøgning, der er målrettet hver enkelt arbejdsgiver. Det kan tage noget tid at gennemskue, og der kan det være godt at have nogle at støtte sig til.

A-kasse til din faggruppe

Der findes flere forskellige typer af a-kasser. Nogle har valgt at fokusere på specifikke fagområder. Andre sigter mere bredt. Det er op til dig at vurdere, hvor du tror, at du kan få den bedste hjælp, hvis du bliver arbejdsløs. A-kasserne følger de samme regler og skal give dig det samme beløb hver måned. Men der kan være forskel på, hvor meget det koster at være medlem. Og der kan være forskel på, hvor meget de ved, om din faggruppe. Det er derfor en god ide at undersøge markedet grundigt, inden du vælger en a-kasse. Det kan du for eksempel gøre ved at gå ind på nogle af de sammenligningssider, der er på nettet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *