seneste nyt.

jul

Det skal du vide om kviklån

fds3

penge

Kviklån er en udskældt måde at låne penge på. Det skyldes, at lånet har et blakket ry. Kviklån er en meget hurtig måde at låne penge på, som medvirker til, at lånetypen er meget attraktiv. Kviklånets ry beror i høj grad på skrækhistorier, der er blevet fortalt videre og genfortalt et overdrevent antal gange. Der er ikke den store forskel på kviklån og andre måder at låne penge på i banken.

Vi vil her forsøge at besvare de mest stillede spørgsmål om kviklån.

Hvor meget kan jeg låne på et kviklån?

Det er ikke altid de største beløb, man kan låne, når man tager et kviklån. Du kan normalvis låne op til 10.000 kroner på et kviklån. Det varierer fra den enkelte låneudbyder. Nogle låneudbydere tilbyder kviklån på op til 5.000 kroner – andre tilbyder kviklån på op til 12.000 kroner. Derfor kan man ikke entydigt besvare spørgsmålet. Kviklån er alsidigt i den økonomiske størrelse.

Hvor lang er løbetiden på et kviklån?

Løbetiden er begrænset, når man tager et kviklån. Det skal for det meste betales tilbage inden for kort tid. Af den grund er kviklånet et meget kortfristet lån. Løbetiden varierer, og det samme gør lånebeløbet. Løbetiden plejer at være mellem 30 dage og et helt år. Der er ofte månedlige terminer. Her skal der betales ydelser på lånet, indtil beløbet er tilbagebetalt. I enkelte tilfælde skal du tilbagebetale hele lånet på én gang. Det er for det meste, når du vælger den helt korte løbetid eller et minimalt lånebeløb.

Hvad er forskellen på et kviklån og et SMS-lån?

Det er to lånetyper, der minder en del om hinanden. I dag er de stort set blevet det samme. Sådan var det imidlertid ikke tilbage i tiden. Engang var SMS-lån en lånetype, som kunne optages over SMS, som navnet indikerer. Sådan er det ikke længere. I dag skal SMS-lånet optages online, ligesom du også skal, når du vil foretage et kviklån. Der er mange, som forveksler SMS-lånet med et kviklån. Hos nogle låneudbydere er det ganske vist det samme, men der er for det meste forskel på de to låneformer. Kviklånet er et mindre og meget kortfristet lån. SMS-lånet er væsentligt mindre beløbsmæssigt, og tidsfristen er endnu kortere. Beløbet er sjældent over 5000 kroner med et SMS-lån.

Hvad kan kviklånet bruges til?

Et kviklån er godt, hvis du gerne vil bruge pengene på forbrug. Det betyder, at du kan bruge kviklånet til lige præcis dét, som du har lyst til. Når du foretager kviklånet, er der ikke nogen bankrådgiver, der skal give dig en masse råd om, hvad pengene skal bruges på. Det styrer du selv. Af den grund skal du heller ikke komme ind på, hvad dit lån skal bruges på. Hvis du har i sinde at finansiere et langsigtet behov, skal du overveje at lede efter et andet og mere langsigtet lån.

Her kan du læse mere

Hvis du gerne vil vide mere om kviklån, skal du klikke her. Du kan læse alt fra bankerne, der udlåner penge, til at få 31 spørgsmål om kviklån besvaret.

lån

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *