seneste nyt.

computer

Gør din have overskuelig og få mere overskud på jobbet

fds3

Alle haveejere ved, at det kan være et stort arbejde at passe en have. Særligt hvis man har et krævende fuldtidsarbejde ved siden af, som ikke giver meget fritid i hverdagen. Alt havearbejde skal så klares i weekenden, hvor man egentlig hellere vil slappe af eller lave noget andet end at luge ukrudt. Dette kan også påvirke præstationen på jobbet.

Føler du, at haven er ved at vokse dig over hovedet? Så læs med her og find ud af hvordan du kan få en overskuelig have.

have

Lad maskinerne gøre arbejdet

I dag kan du heldigvis få mange maskiner, som kan gøre havearbejdet nemmere. Mange haveredskaber er med motor, hvilket allerede er en kæmpe hjælp ift. at skulle gøre alt med håndkraft. Mange mærker indenfor havemaskiner, såsom Stihl motorsave, Ryobi hækkeklipper, Stiga plæneklippere osv. fås med motor i mange forskellige udgaver.

Klipning af græsplænen er én af de ting i haven, som kan tage mange timer hver uge. Her kan du nemt få givet mange timer nemt og enkelt ved at købe en robotplæneklipper. Den vil klare alt arbejde for dig og du behøver aldrig bekymre dig om, hvornår du skal få tid til at klippe græsset.

En robotplæneklipper er dyrere end de almindelig benzin- eller eldrevne plæneklippere, men vil altså også give dig meget mere tid og overskud til alt det, du hellere vil i din fritid.

haveafslapning

Gør din have vedligeholdelsesfri

En ting er græsplænen, en anden er bedene. Hvis du ønsker en vedligeholdelsesfri og nem have, vil det være en god ide at minimere antallet af bede, blomster og krukker. Det bliver dog hurtigt en trist og kedelig have, så hvis du stadig ønsker liv i haven, kommer der her et tip til dine bede.

Det er ofte lugning af ukrudtet, som tager tid, når man har bede og ved at undgå ukrudtet, kan du derfor også spare tid. Der er flere måder at gøre dette på, blandt andet ved at få et bunddække, som kan holde ukrudtet væk.

Har du eksempelvis Rododendroner, som kræver et surbundsbed, kan du vælge et flot, grønt bunddække, som trives i sure betingelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *