seneste nyt.

kontorarbejde

Undgå at stresse på jobbet

fds3

Tiden på kontoret kan medføre en stor portion af opgaver, som skal gøres, og der kan på ingen tid komme i et højt tempo. Det er der som sådan ikke noget galt med, men et større problem begynder at opstå, når den høje hastighed fortsætter længe efter klokken slår fyraften. 

Det er ikke svært at forstå at presset kan fortsætte i en lille stund efter, for man skal trods alt lave en hel masse; hente børn, handle ind, tanke bil, lave mad, vaske op, gøre rent, rydde op efter ungerne, så er der beskederne på internettet, nogle ubesvarede mails, og først omkring klokken 10 om aften kan man slappe af, men der skal man i seng, og når man vågner den følgende morgen skal børnene i tøjet, have morgenmad og afsted, og du skal tilbage på jobbet. 

Stress

 

Hold øje med tiden og læg skemaer

 

Når man har så mange gøremål at man blot er hamsteren i sit løbehjul, så havner du i stress og det er her vigtigt at du behersker din tid korrekt. Du kan ganske enkelt ikke finde ro hvis du ikke har en form for struktur i din hverdag. Om du vælger at købe dig en kalender eller hente en app til formålet. 

Når du skemalægger din tid så har du også en mulighed for at se hvor du har nogle felter du kan bruge til at finde dig selv. Når disse felter er fremlagt, så handler det bare om at vide, hvad du skal gøre for at sætte tempoet lidt ned, og her er mulighederne jo enormt meget efter smag og behag.

Sindsro

 

Find måder at få ro på

 

Dog er der en grund til at mange siger at man skal lægge computeren lidt væk når man skal slappe af. Computeren og telefonen er naturligvis hyggelige apparater, men det er også et sted, hvor du bliver eksponeret for og forstyrret af alt muligt, og hvor du skal være mere bestemt om dine handlinger. 

Men når det kommer til ting, du kan gøre, kan det eksempelvis være at finde nogle, der en gang imellem passer børnene, så du kan få en aften fri til bare at læne dig tilbage på sofaen, nyde en god film, sætte noget stille musik på eller læse en bog. 

Af andre muligheder vil være at lægge kabaler, inddrage ungerne med lidt brætspil, kortspil eller terningspil på den måde forener de tre gøremål i et, og det kan give dig tid i overskud til fx at tage til frisør, dyrke lidt fitness eller noget tredje du ikke har følt, du har haft tid til førhen, og med tiden så vil du bemærke at det høje tempo på jobbet, det er der, men du er mere glad og mere afslappet, og du har det bedre. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *