seneste nyt.

Kvinde med smartphone

3 eksempler på virksomheder der udvikler sig

fds3

Som virksomhed er man nødt til at følge med tiden. Ellers taber man kunder. Det er næsten ligegyldigt, hvilken branche din virksomhed hører til i. Alting udvikler sig hele tiden, og hvis ikke din vare ændrer sig, så er det måske måden, den bliver distribueret på.

Her kan du læse 3 eksempler på, hvordan virksomheder kan følge med tiden. Måske kan du finde lidt inspiration?

Kvinde hører musik i høretelefoner

Lånemarkedet

For mange år siden kunne man kun låne penge i sin bank. Hvis den sagde ja. I takt med udviklingen af teknologien er der kommet flere låneudbydere til. Nu kan forbrugere ansøge om et lån online og få det udbetalt samme dag.

Det har været en gradvis udvikling, hvor de første lån uden for bankerne havde tårnhøje renter. Efterhånden som der kom flere udbydere til, blev renterne presset ned. Låneudbyderne blev nødt til at konkurrere på noget andet end prisen. Det blev konformiteten.

I en årrække kunne man sende en SMS til et bestemt nummer og få et såkaldt SMS-lån. I dag sender man ikke en SMS, men det er stadig muligt at låne penge over mobilen. Der er endda ikke ret mange krav, man skal leve op til i dag. Det er blevet meget nemt.

Musikbranchen

I musikbranchen er der også sket en gevaldig udvikling. Går vi langt tilbage, var musikken altid live. Med tiden fandt man så ud af at optage den, og der kom plader, kassettebånd og cd’er.

Plader sælger stadig blandt dem, der kan lide at høre musik på den måde. Kassettebånd og cd’er er uddøde.

I dag streamer folk deres musik. Man finder det hele online. Ofte er det gratis, og så finder man sig i at høre reklamer ind imellem. Der er også betalte musikstreamingtjenester.

Den teknologiske udvikling i, hvordan folk hører musik, er musikerne blevet nødt til at følge med i. Der er ikke længere så meget omsætning i pladesalget, så indtægterne skal komme andre steder fra – fx fra kæmpe koncerter.

Vindenergi

Energi

Alle husstande bruger strøm og varme. Sådan har det været længe. Der sker dog også her en voldsom udvikling. I dag bliver der snakket meget om klimaet og miljøet, og folk bliver mere og mere opmærksomme på at passe på vores jord. Det stiller krav til energibranchen.

Nu vil forbrugerne ikke længere stille sig tilfredse med en hvilken som helst slags kilde til el og varme. Det skal være miljøvenligt. Derfor er energiselskaberne nødt til at tænke i nye baner og bygge vindmøller i stedet for at satse på olie.

Der sker udvikling alle steder og på mange måder. Som forbruger vil du gerne være med på beatet og prøve det nyeste, men som virksomhed skal du også sørge for at følge med. Dine kunders krav ændrer sig, så det bør din virksomhed også.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *