seneste nyt.

Hund_med_tæppe

Travlt på jobbet? Sørg for din hund

fds3

Rigtig mange mennesker lever et travlt liv, hvor job, fritidsinteresser, venner og familie skal balanceres – og det kan ofte være svært. 

Hvis der oveni dette også er et husdyr, der skal plejes, kan det godt være svært at få alle opgaverne til at gå op. For hvordan sørger du egentligt for, at din hund er glad og tilpas, hvis du er væk fra den mange timer om dagen?

Hund_træt

Aktiver din hund, så den er træt

Hvis hunden skal være alene hjemme en hel dag, er det essentielt, at du aktiverer den, inden du tager afsted på arbejde. Det kan du gøre ved at gå en lang tur med den, så den får brugt noget energi. Det handler dog ikke kun om motion. 

Hunde bliver stimuleret i endnu højere grad ved at lege. Så når gåturen er forbi, kan I bruge noget tid på at aktivere hunden med legetøj, foder eller noget helt tredje.

Hvor lang tid kan du være væk?

Hvis du så heldig, at du har nogle ret korte arbejdsdage og ikke særligt langt til jobbet, kan det være, at du kun skal være væk 5-8 timer i træk. De fleste hunde kan godt være alene hjemme i op til 8 timer – men helst ikke længere. 

Så hvis du ved, at du skal være væk 9, 10 eller 12 timer, bør du gøre noget ekstra for, at hunden bliver aktiveret. Er der for eksempel en ven eller et familiemedlem, der kan komme og lufte hunden og lege med den lidt tid? Ellers har du også mulighed for at betale for en hundelufter eller en hundebørnehave. 

Job_karriere

Hvor meget sover en hund?

Har du overvejet, hvor længe en hund sover, mens du er væk? Hunde sover faktisk i gennemsnit 13-14 timer hver dag. Hvalpe og seniorhunde kan dog sove længere tid end dette.

Så hvis du sover 8 timer om natten sammen med hunden, vil den i gennemsnit sove 5-6 timer i løbet af dagen. 

Hvis du gerne vil give din hund de bedste forudsætninger for at slappe af, når du er væk, bør du sørge for, at den har noget at lege med, mad og vand. Herudover bør du sørge for, at den befinder sig på et afgrænset areal.

Hvis du bor i et stort hus, og hunden har adgang til hele huset, vil den hele tiden føle, at den skal være på vagt og beskytte huset. Men hvis den er lukket inde i bryggerset, stuen eller køkkenet, vil den lettere kunne slappe af.

Alternative løsninger

Hvis du har lange arbejdsdage flere gange om ugen, bør du uden tvivl overveje, om du ikke skal investere i en hundelufter, der kan komme og aktivere hunden. Måske kan den endda blive trænet lidt også? Du vil få en gladere hund og færre bekymringer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *