seneste nyt.

lukning af selskab

Tips til lukning af virksomhed og selskab

fds3

Skal du have lukket din virksomhed? Så er der en række ting du skal forholde dig til. 

Lukning af selskab er ikke altid lige let

Interessentskaber og enkeltmandsvirksomheder kan du i dag lukke via erhvervsstyrelsens hjemmeside, dette gennem en forholdsvis nem proces. Det forholder sig dog anderledes hvis du skal have lukket andre selskabsformer såsom; Anpartsselskaber (ApS’er), Aktiesleskaber (A/S´er) og Iværksætterselskaber (IVS´er), her er der tale om juridiske personer, og derfor skal der en anden procedure til for at lukke et af disse selskaber. Denne procedure afhænger af om virksomheden er solvent eller insolvent.

Er selskabet solvent, så kan der være tale om betalingsstandsning eller frivillig likvidation, er selskabet derimod insolvent kan der være tale om konkurs, den sidste mulighed er at virksomheden er blevet tvangsopløst. Alle disse forhold vil der være forskellige juridiske tilgange til, og det er ikke altid lige let at finde hoved og hale i det.

Få hjælp fra en advokat ved lukning af virksomhed

Skal du have lukket en af de førnævnte selskabsformer vil det typisk kræve at du får hjælp fra en advokat, der kan tage sig af alt det juridiske omkring lukningen af virksomheden. Der kan under et sådan forløb være en masse aspekter at forholde sig til, herunder om virksomheden måske i stedet kan sælges, fra hvornår kontrakter og forpligtigelser kan opsiges, og om opsparing i VSO bliver udlagt til personbeskatning med det samme. 

Selve den formelle del af lukningen foregår på erhvervsstyrelsens hjemmeside, men det er den juridiske del omkring lukningen der kan volde store problemer. Her er det en god idé at få hjælp fra en advokat. Men hvor finder man lige en advokat, og samtidig en advokat der ikke koster dig en formue? Det kan du gøre lige her. Her får du opstillet 3 tilbud fra forskellige advokater, og så kan du vælge hvilket tilbud der lyder mest fordelagtigt. Det kan både spare dig for en masse tid og ressourcer, når du skal have lukket din virksomhed eller selskab.

Dine muligheder ved lukning af ApS

Skal du have lukket et ApS, så er det en række juridiske elementer du skal forholde dig til. Hvis du står og skal have lukket dit ApS, så skal der typisk benyttes en advokat der kan guide en igennem lukningsprocessen på den nemmeste og meste glidende facon. Her kan du nemt og hurtigt modtage 3 tilbud fra 3 advokater med speciale i selskabsret

Skal du lukke dit ApS og er dit selskab solvent, så det muligt at benytte sig af betalingsstandsning. Det er typisk den nemmeste måde at lukke sit selskab på. Fordelene ved denne form for lukning er; at det er hurtigt og nemt, herudover koster det forholdsvis lidt at hyre en advokat til dette i forhold til at gøre det gennem frivillig likvidation. Ulempen er derimod at du ved efterfølgende gæld hæfter personligt, ubegrænset og solidarisk.

Den næste mulighed er frivillig likvidation hvis man er solvent. Denne metode er mere sikker, da det er mere omstændigt end betalingsstandsning, anpartshaverne undgår ydermere hæftelse efter denne proces. Frivillig likvidation tager minimum 3 måneder at gennemgå. Fordelen ved denne form er at der efterfølgende ikke er nogen risiko for at du hæfter personligt. Ulemperne er derimod at det er omkostningstungt at hyre en advokat, herudover tager processen minimum 3 måneder. Det er dog muligt at få en billigere advokat.

Er selskabet derimod insolvent så bliver selskabet erklæret konkurs. Her vil en kurator, som er en advokat træde til og forsøge at fordele aktiverne ud til kreditorerne. Her er der mulighed for at du selv kan indstille en advokat til dette, og har han eller hun speciale i selskabsret, vil denne højst sandsynligt blive godkendt.

Til sidst kan et ApS også lukkes ved tvangsopløsning. Dette er typisk hvis selskabet ikke har overholdt en række regler, og ikke får rettet op på disse efter at have modtaget advarsler fra Erhvervsstyrelsen.  

Skal du have lukket din virksomhed, så må konklusionen være, at det dermed en god idé at få dig en advokat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *