seneste nyt.

Studiegruppe

Tag til og fra studiet i bil

fds3

At være studerende er ofte hårdt arbejde. Med både mange undervisnings- og forberedelsestimer bruger man som studerende mange timer om ugen på at være studerende. Herudover har mange studerende et studiejob, der skal passes for at tjene til dagen og vejen. Af og til er det nødvendigt at gøre de daglige rutiner nemmere for sig selv. Det kan for eksempel være ved at tage til og fra studiet i bil.

Gul bil

En nemmere daglig rutine

De fleste studerende har rigtig mange ting at se til. Afhængigt af studie, kan der være mange undervisningstimer at møde op til og mindst lige så mange forberedelsestimer med opgaveskrivning og pensumlæsning. Men det er også dyrt at være studerende. Alt koster penge, og det kan mærkes i et presset budget. Derfor må mange studerende også have et studierelevant job ved siden at studiet. Herefter er der ikke meget tid tilbage til fritidsinteresser og socialt liv. Derfor kan man som studerende fra tid til anden føle et behov for at optimere sin tid og gøre de daglige rutiner nemmere.

For manges vedkommendes kan især transporttiden til og fra studiet være til gene. Skal man møde tidligt og inden da begive sig ud på en mindre rejse i offentlig transport, kan det være noget, der fylder meget og stjæler meget tid i det daglige. Derfor kan det være værd at overveje, hvilke alternativer, der er. Har du eksempelvis overvejet at tage bilen til og fra studiet?

Køb af bil?

Med til overvejelsen om at tage bil til og fra studiet hører naturligvis overvejelsen om at købe en bil. Har du ikke allerede bil, er køb af bil også en udgift, du skal tage med i regne stykker. Har du ikke planer om at bruge bilen til så meget andet, kan du eventuelt købe en billig brugt model, som kun skal kunne fragte dig fra A til B.

Parkeringsplads

Hvordan er parkeringsforholdene?

Inden du besluttet dig for at begynde at køre til og fra studiet og måske endda at investere i en bil, bør du først undersøge parkeringsforholdene nær dit studie. Nogle steder er det ikke et problem at finde en parkeringsplads, men andre steder kan det være så svært at parkere, at det slet ikke kan betale sig at tage bilen. Tjek eksempelvis op på parkeringsforholdene i Aalborg her

Ofte vil det især være i de større byer, at parkeringen kan være et problem, men det er langt fra altid tilfældet. Af og til kan det være ganske nemt at finde en parkeringsplads i en by som København, Odense eller Århus, men så er det måske til gengældt dyrt at parkere. Det koster naturligvis også penge at tage offentlig transport, men skal du betale i dyre domme for hver enkelt time, du har din bil parkeret, løber det hurtigt op i længden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *