seneste nyt.

gammel volvo

3 ting, du skal være opmærksom på, når du skal skrotte din gamle bil

fds3

Står du og skal til at skrotte din bil? Så skal du se dig godt for og ikke bare vælge den første skrothandler, der dukker op, når du søger efter en på nettet. Der er nemlig store forskelle på skrothandlere, og der er især tre ting, du skal være opmærksom på, når du skal skrotte din bil.

Læs med i artiklen her for at lære om, hvad du skal være opmærksom på.

gammel bil

Vælg altid en autoriseret skrothandler for miljøet skyld 

Tro det eller lad være, men en skrothandler er ikke bare en skrothandler.

Udover at det er lovpligtigt, så er det også for miljøets skyld meget vigtigt, at du går efter en skrothandler, der er autoriseret. En autoriseret skrothandler sørger nemlig for at alle dele af bilen lander de rigtige steder, og den dermed bliver skrottet så miljøvenligt og optimalt som muligt.

Det kan du desværre ikke være sikker på ved en skrothandler, der ikke er autoriseret. Derfor er det meget vigtigt at du vælger helt rigtigt. Er du i tvivl om, om en given skrothandler er autoriseret, og kan du ikke finde ud af det ved en hurtig internetsøgning, så er de det formentligt ikke. Du kan selvfølgelig altid spørge direkte, men som hovedregel, så vil du ikke være i tvivl, hvis skrothandleren er autoriseret. 

Undgå at din skrotbil bliver solgt som køretøj til udlandet

Ja, det er faktisk noget, du kan risikere, hvis du ikke ser dig godt for. Det er nemlig ikke alle skrothandlere, der har helt rent mel i posen.

Men igen kan du være helt tryg og sikker på, at din bil bliver skrottet ordentligt, hvis du vælger en autoriseret skrothandler. Men vælger du at sælge din skrotbil ukritisk, så kan du faktisk risikere at den bliver solgt til udlandet, selvom den ikke bør køre, og dermed kan udgøre en fare for andre. Det er selvfølgelig både surt for dig og for miljøet – og den nye ejer. Der er jo en grund til at din bil skal skrottes og ikke sælges videre.

skrald

Få den højeste skrotpræmie for din skrotbil 

For at få den højeste skrotpræmie for din skrotbil, så kan du ansøge om statens tillæg for skrotbiler. Det er en ydelse, staten hvert år går ind og giver til et antal skrotbiler, som ikke længere kan fungere i trafikken. Det er en ydelse som du kan få din skrothandler til at hjælpe dig med at søge.

Men man skal ofte være ret hurtigt, da der er mange om buddet, og ydelsen derfor bliver opbrugt tidligt på året. Det er dog en mulighed, og det er en måde, hvorpå staten prøver at få så mange af de helt gamle biler væk fra vejene som muligt.

Derudover afhænger din skrotpræmie af din bil og dens stand. Jo flere dele af din bil, som kan genbruges, jo højere skrotpræmie kan du få. En skrotpræmie er derfor en individuel sag, og du er nødt til at kontakte en skrothandler, for at høre om prisen på lige netop din bil. Du kan eventuelt kontakte flere og så tage imod det bedste tilbud.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *