seneste nyt.

Computerskærm med grafer

Sådan vælger man det rigtige regnskabsprogram

fds3

Nu har du endelig taget beslutningen om at blive selvstændig. Du har lavet forretningsplan, talt med banken, fået cvr.nr. og meget mere. Kunderne har du også godt styr på, så det næste der kommer er regnskabet. Regnskab er i dag blevet noget som rigtig mange kan klare selv med alle de smarte online regnskabssystemer, men hvordan finder du ud af hvilket et du skal vælge.

Tastatur, telefon, kuglepen

Nærighed betaler sig ikke

Der kan være stor forskel på prisen på de forskellige regnskabssystemer, men det er jo i sidste ende langt fra alene prisen du skal vælge dit regnskabsprogram ud fra, jo jo , selvfølgelig skal du ikke smide penge ud af vinduet, men hvis du nu er ærlig, så er det jo ikke en forskel på et par 100 kr. der kommer til at afgøre om din forretning fungerer eller ej. Det er der derimod mange andre ting der gør. Hvis du f.eks. efter en lang arbejdsdag skal sidde rigtig mange timer ved computeren fordi det ikke virker, så kører du hurtigt træt i det. 

Hvis det er bøvlet og ikke brugervenligt og du ikke selv kan finde ud af det, så kan det hurtigt blive dyrt hvis du hele tiden skal have ekstern hjælp til dit regnskabsprogram. Så lad være med at spare 100 kr. på dit regnskabsprogram, men find i stedet et der matcher dine behov.

Bærbar pc med regnskab

Ting du skal kigge efter

Inden du vælger et endeligt regnskabsprogram kan du ofte få lov at oprette fiktive konti, hvor du kan få lov at prøve kræfter med de forskellige systemer. Du har dog sikkert som nystartet selvstændig ikke oceaner af tid til at lege med forskellige regnskabsprogrammer, så derfor kommer der her en række ting du kan kigge efter. 

  • Begrænsning på posteringer – din virksomhed vokser sandsynligvis hen over de næste par år, og så er det rart at have uendelig adgang til at kunne lave alle de posteringer du har brug for uden det koster ekstra
  • Support – hvis supporten kun har åben mens du er på arbejde, så er den ikke meget bevendt, vælg derfor et program med så god support som muligt. 
  • Automatisering og integrering – den teknologiske udvikling går stærkt, og meget bogholderi kan faktisk laves pr. automatik, vælg et regnskabsprogram der kan følge med her, og som kan integrere med alle de løsninger du ellers bruger i din virksomhed. F.eks. Mobilepay, lagerstyring programmer, elektroniske kørebøger osv.
  • Et kendt program – du skal sandsynligvis have en revisor eller ekstern bogholder ind over på et tidspunkt, og så er det rart med et program som andre også kender, jo flere der kender programmet jo flere kan du vælge i mellem når du skal have ekstern hjælp.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *