seneste nyt.

team

Sådan undgår du stress på kontoret

fds3

For mange mennesker foregår en stor del af hverdagen på et kontor. Derfor er det vigtigt at der er en god stemning på arbejdspladsen, at der kan være plads til andet end arbejde, og at medarbejderne møder op veludhvilede. Her er tre områder hvor du kan gøre din andel for en stressfri arbejdsplads.

Den gode stemning

Det er meget sjovere at komme på arbejde hvis man møder ind til smil og venlige hilsner. Det kan du øge chancen for ved selv at træde ind ad døren med et stort smil og hilse på alle du møder.

Det kan betyde at du enten må overvinde din generthed, eller din tendens til at være alt for optaget af egne tanker om dagens gøremål. Men det er det værd, for en god start giver gerne en bedre stemning hele dagen.

arbejdsglæde

Du kan også bidrage ved at kunne sige ’pyt’. Måske får du feedback som du føler er uberettiget, en kollega gengælder ikke dit smil, eller nogen har igen ladet deres opvask stå fremme i fælleskøkkenet. Hvis du lader den slags småting ødelægge den gode stemning, er det mere sandsynligt at du vil gå træt og udkørt hjem.

Vær social med dine kolleger

Endnu en ting du kan gøre for et godt arbejdsmiljø, er at lave andet end arbejde sammen. Tag initiativ, og arranger en firmaudflugt. Når I har det sjovt sammen i andre rammer end på kontoret, er det også nemmere at kunne grine når I arbejder.

Det er vigtigt du tager dig tid i løbet af din arbejdsdag til at snakke med dine kolleger. Hvis noget ikke fungerer i arbejdsgangen eller på hjemmefronten, kan det være en stor lettelse at få talt ud, og det kan mindske stress for alle parter.

Brug din fritid klogt

Udover det du gør når du er på arbejde, kan du også bidrage gennem det du gør når du har fri. Sørg for at få hvilet, stresset af, og samlet energi når du kan. En god nats hvile og gode rutiner er afgørende for hvor godt du kan fungere i din hverdag.

En god måde at få energi i din fritid, er ved at dyrke en sport du godt kan lide. Det er sundt for dig og vil belønne din hjerne med mere overskud. En sport som hjælper mange til at stresse af, er yoga. Yoga er mere end udstrækning og vejrtrækningsøvelser, det er også en måde at holde dig selv i form på og få ny energi. Invester i en god yogamåtte og yogabukser, så du kan motivere dig selv til at komme i gang.

Nogle gange trænger man dog bare til at slappe af på sofaen, og det er også helt okay. Hvis du er så heldig at have en brændeovn, kan du med fordel købe de her miljøvenlige træbriketter i Roskilde som kan holde dig varm i de kolde måneder. Lav en varm kop te eller kakao, og hyg dig med en god bog. Det er også en måde at hjælpe dig selv til en stressfri hverdag på kontoret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *