seneste nyt.

kvinde i lufthavn

Derfor skal du rejse mellem jobs

fds3

Når først du er færdig med din uddannelse og skal ud og finde et ’rigtigt’ arbejde, så ligger landet sådan, at mulighederne for de helt store og spændende rejser bliver væsentlig mindre. Derfor er det en rigtig god ide at få ført dine største drømme ud i livet, inden du finder drømmejobbet, eller mens du står mellem jobs. 

Der er ingen tvivl om, at jo ældre vi bliver, des mere har vi, der binder os til hjemmet og jobbet – vi stifter familie, køber hus og bil og binder os til jobbet gennem de faste udgifter. Samtidig falder mulighederne også for at tage en eller flere måneder ud af kalenderen og opleve verden på tæt hold.

udsigt fra flyvindue

Planlæg og spar op

Som nyudklækket færdiguddannet, så står du i en helt unik position. Du har hele livet foran dig, muligheden for at søge alle de jobs du ønsker og samtidig ikke noget, der binder dig herhjemme. Det er nu, du skal overveje, om dit livs rejse skal planlægges og føres ud i livet. 

Efter mange år på SU er det svært at forestille sig, at du sidder med den store opsparing i banken, og derfor er det også svært at skulle finansiere en sådan rejse. Skal du tage et midlertidigt job, så du kan få spare pengene op, ellers skal du overveje at tage et lån, så du kan rejse nu og betale tilbage senere, når det rette job tikker ind. Der findes rigtig mange billige lån uden sikkerhed, hvor du kan låne nu og betale, efter du kommer hjem igen. 

Oplevelser til hele livet

At rejse er at leve, sagde H. C. Andersen, og har du muligheden for at rejse ud og opleve verden, så skaber du også minder og eventyr, der kan holde hele livet og tages med i bagagen frem over. 

Sidder du og drømmer om den helt store rejse, men har du svært ved at se, hvordan du skal finde pengene til det, så findes der også muligheder for dig. Skulle du være uheldig at være endt i RKI, findes der også en løsning. RKI lån alligevel betyder, at du til trods for en registrering som dårlig betaler stadig kan optage lån på nettet.

rejseforberedelser på kort

Lån med omtanke

Det er altid godt at tænke dig om, før du låner. Har du det perfekte job linet op og er klar til at hive et fint lån hjem, når du kommer tilbage fra drømmerejsen, kan du fint vælge at låne pengene. Har du på den anden side ikke ansøgt eller fundet et job endnu, så kan det være risikabelt at låne en stor sum penge, der skal betales tilbage, hvad enten du har et job eller ikke. Derfor er det altid vigtigt, at du låner med omtanke og forsøger at forberede dig, så du ikke låner mere, end du kan betale tilbage. 

At låne på nettet er blevet udstillet som noget farligt og risikabelt. Derfor har det også fået et frygteligt rygte blandt mange, og det er nærmest blevet tabu at tale om. 

Det behøver dog ikke at være farligt eller risikabelt, hvis bare du sætter dig ind i, hvad du skriver under på og, hvad det vil betyde for din økonomi i fremtiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *