seneste nyt.

gymnastik

Har du nogensinde hørt om powertumbling?

fds3

Nej, det er ikke en tørretumbler på steroider. Powertumbling er en den nyeste disciplin indenfor gymnastik. Indenfor springgymnastik, for at være mere præcis.

Springgymnastik er et samlebegreb for diverse former for spring og bevægelser både med redskaber, i luften og på gulvet.

Gymnastik fylder ikke så meget i danskernes bevidsthed, sammenlignet med fodbold, håndbold eller badminton. Men den er faktisk utroligt populær i Danmark.

Der findes over 6300 lokale gymnastikforeninger med mere end halvanden millioner årlige idrætsudøvere. Og indenfor gymnastik, fylder springgymnastik rigtigt meget.

Udover powertumbling hører også trampolinspring og team- og redskabsgymnastik til springgymnastik.

 

Tag et laaangt tilløb

Powertumbling er en meget dynamisk disciplin og foregår i et hæsblæsende tempo. Det sker på en 25m lang bane som er lavet af tværgående glasfiberstænger på et metalstel. Stængerne er dækket med et dobbelt lag skummåtter. Derved bliver banen både blød og meget elastisk.

Banen er delt op i 3 dele: et 11m langt tilløbsfelt, midtsektionen hvor alt det sjove foregår, og så har du 6m til at lande på. Det er et langt et tilløb. I kombination med spring som bliver forstærket af fjedrende glasfiberstængerne giver det et højt tempo, så ”landingsbanen” er ikke til pynt.

motion

Gymnasten skal udføre en række spring som også kaldes for ”momenter”. På det højeste konkurrenceniveau skal der laves 8 af disse momenter, hvor 3 af dem skal være saltoer.

Den første powertumbling konkurrence på dansk jord fandt sted i 1996, i Svendborg. Danmark har indtil videre også været vært for to verdensmesterskaber, i 2001 og 2015.

Badminton åbner internationale døre

Badminton har længe været en af de mest populære sportsgrene i Danmark. Og med flere verdensmestre i løbet af årene er vi også godt med i toppen. Men populariteten i Danmark er intet, sammenlignet med Asien.

Danske forretningsfolk har nu opdaget at badminton er en udmærket døråbner i Asien. Ved at interagere med badminton, kommer forretningsfolk meget nemmere i kontakt med deres asiatiske kolleger end ellers. Det kan ske fx ved at sponsorere hold eller stævner, men også ved selv at spille badminton. Det behøver ikke være på professionelt niveau.

Især i Sydøstasien er badminton den mest populære folkesport overhovedet.

Det er generelt svært at komme i kontakt med lokale folk i Asien, når man ikke kender sproget. Men at spille badminton i parker eller klubber åbner både døre og hjerter. Prøv det, hvis du er på forretnings- eller ferierejse og ønsker at komme i kontakt med lokale folk.

badminton

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *