seneste nyt.

hjerne

Optimer din hjerne og præster bedre i din virksomhed

fds3

Hvis du driver din egen virksomhed, ved du også hvor afhængige dine eventuelle ansatte og hele virksomhedsstrukturen er af dig og din evne til at tænke hurtigt, få idéer og være åben over for forslag fra de mennesker, der dagligt har deres gang i virksomheden. Det kræver nemlig både overblik og en særlig evne til at strukturere sin hverdag, tænke ud af boksen og omfavne uforudsete udfordringer akut, når du er selvstændig.

I en travl hverdag kan det til tider være noget af en udfordring at bevare overblikket, kreativiteten og overskuddet – men du kan faktisk træne og optimere din hjerne ved ganske få øvelser hver uge.

Integrer motion som en fast del af din hverdag

Én af de mest effektive måder at optimere din hjerne på er overraskende nok at udfolde sig fysisk. Studier viser nemlig, at særligt konditionstræning fremmer modstandsdygtighed over for stress, ligesom det også forbedrer både kreativiteten og hukommelsen. Det skyldes det helt simple, at din blodgennemstrømning i hjernen bliver øget med hele 20 %, når du går eller løber i forhold til, når du sidder stille. Det betyder, at hjernen kan præstere meget bedre og mere.

For at få optimal effekt, skal du træne i 30-45 minutter tre gange om ugen, og din puls skal op i den tid, du træner. Det er ligegyldigt, om pulsen kommer op ved brug af løb, boksning eller badminton – det er udelukkende den intensitet, du træner med, og varigheden af selve træningen, der er afgørende for resultatet for din hjerne. Og effekten bliver endnu større, hvis du holder ved og kontinuerligt sørger for pulstræningen tre gange om ugen.

løb

Stress af

Ligeledes skal du også sørge for, at din hjerne ikke overbelastes ved at arbejde konstant, og det er vigtigt for en række vitale funktioner, at du også kobler fra ind imellem og ikke bruger energi nonstop. Sørg derfor også for at trække stikket og slappe af, så både din krop og sind kan lade op, så der er ressourcer til at gøre brug af din kapacitet.

Du ved selv bedst, hvordan du slapper af, men langt de fleste mennesker slapper rigtigt godt af med at se film eller tv-serier, og med de mange forskellige streaming-muligheder, der findes i dag, har det aldrig været nemmere at sætte sin yndlings tv-serie eller film på – præcis på det tidspunkt, du har brug for det. Du kan finde en guide til at komme i gang med streaming på nettet, så du også bedste kan finde de tjenester, der er relevante for dig.

Udfordr din hjerne på nye måder

Endelig kan det være sundt at tvinge hjernen til at forholde sig til andre ting end arbejde. For eksempel viser studier, at krydsord er rigtigt sundt for dit helbred, ligesom det i øvrigt optimerer din tankegang og din evne til at tænke ud af boksen. Det er absolut brugbart, når du driver egen virksomhed, hvor det ikke altid er nemt at planlægge alt på forhånd, og hvor du ret ofte skal forholde dig til uforudsete begivenheder og udfordringer.

Derudover vil krydsord også give dig et meget større ordforråd, og det vil optimere din evne til at tænke mere logisk. Med andre ord kan krydsord i den grad være en god adspredelse for dig – for eksempel i kombination med de øjeblikke, hvor du lader op og kobler helt fra.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *