seneste nyt.

Bogholder_online

Opnå de mange fordele ved et digitalt bogholderi

fds3

Der er rigtig mange fordele ved at gøre brug af et digitalt bogholderi. Rigtig mange virksomheder går også over til denne løsning, da den både er mere nutidig men også mere praktisk end den gamle metode med tonsvis af mapper og fysiske papirer.

I denne artikel vil du kunne læse mere om, hvilke fordele der bør fremhæves ved et digitalt bogholderi. Måske det giver din virksomhed netop det, som der mangler.

Hold et godt overblik over økonomien med et digitalt bogholderi

Med et digitalt bogholderi, kan du nemt holde overblik over alt fra fakturaer og budgetter. Når du anvender et digitalt bogholderi, så har du alt samlet et og samme sted, hvilket er en kæmpe fordel i forhold til at bevare overblikket.

Og netop det med at bevare overblikket er essentielt, da der er rigtig mange ting at holde styr på, hvad end du udfærdiger alle regnskaber selv, eller du blot bogfører fakturaer og lader en revisor gøre en del af arbejdet.

Bogholder_online

Alle typer af budgetter samlet på ét sted

Er du helt ny inden for den selvstændige verden, så vil det være godt at starte ud med at lave et etableringsbudget. Det går simpelthen ud på, at du nøje og detaljeret får skrevet ned, hvordan du for det første vil finansiere opstarten af virksomheden, og ikke mindst hvilke udgifter, der vil komme i starten.

Uanset om du vil drive en online webshop med bestillingsvarer, og du har eget lager, er producent og skal have investeret i produktionsudstyr, eller om du driver en detailbutik, så vil der være nogle startudgifter.

Har du en fysisk butik, så skal der investeres i inventar, kasseapparat, dekoration af butikken, der skal formentlig lægges et indskud, der skal betales til dankortautomat og meget mere. Også de små poster, som ikke er nødvendige, en som kan tilvælges, skal sættes ind i et etableringsbudget.

Få hver eneste detalje med. Drømmer du om at starte en webshop og tænker, at der ikke rigtig vil komme nogle startudgifter her, så tager du fejl.

Der skal betales for selve webshoppen, domænet, betalingsmodulet og så har du alle omkostningerne i forbindelse med forsendelsen. Der skal altså anskaffes en vis mængde emballage. Der skal også være plads til reklamemateriale, så du kan gøre dine kunder opmærksom på, at din virksomhed eksisterer. Et anlægsbudget kan også være relevant for dig.

Flere forskellige typer af digitale budgetter

Med hensyn til driften af virksomheden, så er der flere forskellige typer af budgetter, som anvendes:

  • Driftsbudget
  • Likviditetsbudget
  • Resultatbudget

Driftsbudgettet er en oversigt over den samlede drift. Her kan man eksempelvis se, hvor der kan optimeres i økonomien. Likviditetsbudgettet giver et billede af, hvor mange penge, der er til rådighed på et givent tidspunkt i virksomheden. Her kan man altså planlægge ud fra, hvornår der kan bruges mage penge og hvornår man skal holde igen. Resultatbudgettet er en oversigt over regnskabsåret, der gik.

Bogholder_online

Ved at anvende et digitalt bogholderi, bliver det pludselig meget nemmere at bruge de forskellige budgetter på tværs af hinanden. Der kan nemt redigeres og tilføjes i budgetterne og hele systemet virker meget overskueligt, selv for den urutinerede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *