seneste nyt.

arbejde

Må du have dit kæledyr med på arbejdet?

fds3

Som udgangspunkt er svaret nej men der er dog alligevel måder, hvorpå du måske kan få lov til at bringe dit kæledyr med på arbejdet. Læs med her og se hvordan det kan blive en mulighed for dig.

Støttende kæledyr?

Der er nogle dyr, som har en meget vigtigere rolle end som værende simpelt kæledyr. For eksempel er det meget almindeligt at visse blinde personer for en hund, som kan guide dem igennem deres omgivelser på en forsvarlig måde og generelt hjælpe dem i deres dagligdag.

Mange lande har efterhånden også indført en vis mængde roller for kæledyr, som på anden måde opfylder en funktion og vigtig nytteværdi i deres ejeres hverdag. Det kan være, at de for eksempel fungerer som emotionelt støttedyr for folk, der har haft traumer eller lignende.

Denne form for ’kæledyr’ må gerne folk med deres ejere rundt omkring og for eksempel tag dem med på arbejde. Hører dit kæledyr under denne kategori?

Hvis du er en smule i tvivl om, hvorvidt du har krav på at tage dit kæledyr med på arbejdet, så er det en god ide at undersøge lovgivningen omkring emnet. Ofte kan du finde en del viden på nettet og ellers kunne du kontakte den lokale borgerrådgivning, som kunne give dig nogle svar herom.

kat

 

Snak med ledelsen

Det er blevet mere populært for virksomheder at tillade deres ejere at tage deres kæledyr med på emnet. Ikke fordi dyrene på den måde fungerer som en form for støtte i hverdagen, men fordi det simpelthen giver en anden stemning på arbejdspladsen. Man kan sige, at det i visse kredse er blevet en ’hip’ ting.

Prøv at tage en snak med din chef omkring emnet. Hør ad om du kan få lov til at bringe dit kæledyr med på jobbet af og til. Det værste du kan få er et nej og en lille hovedrysten. Og hvis du fik et ja, så ville du kunne tilbringe meget mere tid sammen med dit elskede kæledyr.

Hvilket kæledyr?

Du må dog bestræbe dig lidt på, at svaret fra din chef vil komme en hel del an på hvilket slags kæledyr vi snakker om. Det er trods alt nemmere at håndtere en ordentlig hundeprut, der lugter i arbejdslokalet, fremfor en støjende fugl der flyver rundt over hovederne på dig og dine kollegaer.

Tænk også på om det er godt dyret at tage det med på arbejdet. Ville din kat måske hellere foretrække at være hjemme?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *