seneste nyt.

møde ved bord

Luk dit selskab hurtigt og nemt

fds3

Hvis du har besluttet dig for, at dit selskab skal lukkes, er der flere måder at gøre det på. Det kan dog være meget uoverskueligt at stå med hele processen selv. I denne artikel får du mere viden om, hvordan du hurtigt og nemt lukker dit selskab.

Dine muligheder

Så snart du har taget den endelige beslutning om at lukke dit selskab, har du som udgangspunkt tre muligheder:

  1. Betalingserklæring
  2. Likvidation
  3. Tvangsopløsning

Betalingserklæring og likvidation er begge frivillige beslutninger, hvorimod tvangsopløsning er påtvunget. Hos Legal Desk tilbydes kun lukning af selskab med betalingserklæring, som er den nemmeste og hurtigste måde.

Krav til at anvende betalingserklæring

For at anvende en betalingserklæring, er det et krav, at dit selskab er et kapitalselskab (ApS eller A/S). Betalingserklæringen er et juridisk dokument, hvori selskabets ejere tilkendegiver, at de ønsker at lukke selskabet. Det er vigtigt, at erklæringen underskrives af alle ejere og derefter indsendes til Erhvervsstyrelsen.

Det er ydermere et krav, at dit selskab ikke har gæld til kreditorer, private eller det offentlige. Her er der tale om både forfalden og uforfalden gæld. Derudover må dit selskab ikke have ubetalte skatter og afgifter til Skattestyrelsen. Dette beviser du ved at indhente en skattekvittance fra SKAT.

Hvis det senere skulle vise sig, at der i selskabet stadig er gæld, som ikke var kendt på tidspunktet for nedlukningen, hæfter ejerne af selskabet personligt, solidarisk og ubegrænset. Det betyder, at parterne, der skyldes penge til, kan gøre krav på ejernes personlige formuer.

Godkendelse af Erhvervsstyrelsen

Så snart betalingserklæringen er underskrevet, skal den indsendes til Erhvervsstyrelsen senest 14 dage efter underskrift. Her skal skattekvittancen også vedlægges, for ellers vil opløsningen ikke blive godkendt. Selskabet er først opløst, når Erhvervsstyrelsen har godkendt betalingserklæringen og registreret opløsningen i deres it-system. Du vil modtage en kvittering, når opløsningen er gennemført.

Du skal huske at afmelde alle selskabets forpligtelser over for told- og skatteforvaltningen, så snart dit selskab er opløst. Der er her tale om skat, moms og arbejdsgiverforpligtelser.

Gør brug af Legal Desk

Hos Legal Desk kan du få hjælp til at lukke dit selskab. Legal Desk sørger for at afmelde pligter, indberette til SKAT, indhente skattekvittance og registrere nedlukning af selskab hos Erhvervsstyrelsen.

Du skal blot udfylde en formular online. Herefter modtager du et dokument, som du underskriver med NemID. Legal Desk sørger for at afmelde pligter og indhenter skattekvittance fra SKAT. Når dette er gjort, underskriver du betalingserklæringen med NemID, hvorefter Legal Desk registrerer nedlukningen af dit firma hos myndighederne. Når nedlukningen er trådt i kraft, vil du modtage en bekræftelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *