seneste nyt.

kør sikkert

Sikker kørsel til familier med børn

fds3

Hverdagen er for mange mennesker i dag meget travl. Derfor er antallet af biler på vejene og på markedet stigende. Det er vigtigt for os, at vi kan komme hurtigt fra a til b og derfor er bilen det oplagte valg. Mange travle og hårdarbejdende familier har i dag børn, som også skal fragtes i bilen. Derfor er antallet af solgte autostole også steget i takt med stigningen af biler. Her vil du kunne læse om, det store marked for autostole, men også de vigtige kriterier for valget af din autostol.

køre

 

Autostole – et stort marked

Markedet for autostole er voksende. Det er det, da flere og flere mennesker i dag har bil, og det er vigtigt for dem, at deres børn sidder så sikkert som muligt, når bilen kører. Markedet for autostole er i dag kæmpe stort, og der findes mange forskellige forhandlere. Det kan derfor være svært at navigere rundt i og beslutte sig for, hvilken autostol man skal vælge. Dit barn skal selvfølgelig sidde godt og sikkert på hele turen. Det er derfor vigtigt, at du finder en autostol, som både passer til dit barn, men også til din bil. Det er vigtigt, at du kan montere stolen, så den sidder helt korrekt. Dertil er det vigtigt, at du har styr på, hvordan du spænder dit barn ordentligt fast, så barnet både er sikker, men også sidder behageligt.

Vælg den rigtige autostol

Når du skal vælge din autostol er der flere ting, du skal være opmærksom på. Først om fremmest er der stor forskel på de bedste og dårligste autostole på markedet. Dette afspejles dog ikke altid i prisen. Du vil nemt kunne finde, hvilket autostole, der vinder bedst i test og dermed, hvilke autostole du skal holde dig til. Når du skal vælge en autostol er det også vigtig, at du er opmærksom på det man kalder ECE-mærket. Dette mærke er meget vigtigt, da det viser om stolen lever på til de krav som EU har fastsat, så dit barn sidder trygt og sikkert i bilen.

familie

Lovgivning og regler for autostole

Det er vigtigt, at man er bevidst om lovgivningen, når man skal vælge en autostol. Børn der har en højde under 135 cm skal sidde i en godkendt autostol, når de kører i bil. Det vil sige, at i de første mange år, at et barns liv skal det sidde i en autostol. Det er væsentligt, at stolen er tilpasset barnets alder, størrelse og vægt og indtil barnet er cirka 4 år, skal stolen gerne være vendt bagud. Når barnet bliver lidt ældre, kan det nøjes med at sidde på en selepude. Her anbefales det, at man vælger en selepude med ryglæn. Det gør man, da ryglænet og hovedstøtten yder barnets beskyttelse, og sikrer at selen holdes ordneligt på plads. Så når du vælger autostol er det vigtigt at være opmærksom på dette. Fordi der er blevet fortaget lovgivning omkring autostolen, resulterer det i de stigende salg og de mange forskellige varianter. Det store marked skaber konkurrence blandt forhandlerne. Det er derfor meget vigtigt, at du er opmærksom på lovgivningens krav, så du vælger en sikker autostol, så du ikke udsætter dit barn for usikkerhed. Du kan læse en hel del mere om autostole her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *