seneste nyt.

Skilt til klimademonstration

Sådan kan du indføre flere klimavenlige vaner i din hverdag

fds3

Det er næppe en overraskelse for nogen, at klimaet lider overlast. De menneskeskabte klimaforandringer bliver kun værre, hvis ikke vi gør noget. Alle har et ansvar – og selvom virksomhederne har et stort ansvar, vil du som borger også kunne gøre rigtig meget. 

Og at hjælpe klimaet er faktisk ikke helt så svært som du måske går og tror. Du behøver nemlig slet ikke blive veganer, sælge din bil, sy dit eget tøj eller andet der lyder helt uoverskueligt – der er faktisk en masse små ting, du kan implementere i din hverdag – for husk; mange bække små gør en stor å.

vegetarmad

Hverdagsluksus – helt uden at påvirke klimaet negativt

Tænker du over hvor bæredygtig din take-away-mad er? Det gør de fleste nok ikke – men faktisk er der et par bæredygtige muligheder. Det populære leveringsfirma Wolt bringer faktisk alt deres mad ud på cykel. Forestil dig, hvor meget CO2 klimaet bliver sparet for – blot fordi Wolt bringer maden ud på cykel i stedet for bil. Det kan du se mere om på https://biosafe.dk/andre/wolt-2/.

Lad bilen stå

Den klassiske, men stadig vigtige – forsøg at lade bilen stå så meget du nu kan. Se om du ikke lige kan cykle ned for at købe ind i stedet for at tage bilen. Dette er også noget af en winwin-situation – du sparer nemlig benzin jo mere du bruger din cykel!

sort herrecykel

Spis mindre kød

For mange er dette noget, der slet ikke er til diskussion. Men faktisk er det slet ikke så svært, som du måske går og tror. Du behøver nemlig ikke blive hardcore veganer for at hjælpe klimaet – men se om du måske kan indføre bare én kødfri dag om ugen. Du kan også lave en regel med dig selv om, at du kun spiser kylling og fisk. Eller at du udelader oksekød, men spiser alt andet kød. I dagens Danmark findes der også utrolig meget erstatningskød – alt fra ’bacon’ til ’shawarma-kød’. 

Der er mange muligheder for at spise mindre kød – læs med nedenunder og får en kort liste med enkle tips til, hvordan du spiser mindre kød:

  • Indfør en kødfri dag om ugen.
  • Opret en opslagstavle på Pinterest f.eks., hvor du tilføjer vegetariske opskrifter. På den måde er det altid nemt at finde en opskrift uden kød, og det er derfor nemt at gå til i hverdagen.
  • Bestem dig for kun at spise noget kød. Det kunne f.eks. være, at du bestemmer dig for kun at spise fjerkræ og fisk. På den måde spiser du stadig mindre kød.
  • Lav retter med erstatningskød – ofte kan du faktisk slet ikke smage forskel! Der findes utrolig mange forskellige former for erstatningskød, og du kan finde det i de fleste supermarkeder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *