seneste nyt.

aftale

3 gode råd, så du undgår at købe katten i sækken

fds3

Hvad end du er virksomhedsejer eller helt almindelig forbruger, er det ærgerlig brug af penge, når du får købt noget, du slet ikke havde brug for. Du tænker måske, at det da er let at undgå at købe katten i sækken, men mange mennesker bliver fristet eller tager for hurtige beslutninger – oftest fordi de bliver for ivrige. Dermed kan de ende med at stå med noget, de slet ikke har brug for, eller endnu værre; ende med at skulle bruge endnu flere penge på at rydde op efter købet.

For at undgå dén situation får du her 3 gode råd, så du kan undgå at købe katten i sækken.

1. Sørg for at læse papirerne grundigt igennem

Mange fejl kunne være opdaget, længe før de blev begået, hvis blot parterne havde læst papirerne grundigt igennem på forhånd. Nu er det jo på ingen måde alle handler, der overhovedet laves kontrakter på, så her taler vi primært om de lidt større handler, for eksempel hvis du skal leje eller købe ejendom.

Du vil som altovervejende udgangspunkt kunne læse de største minusser ved handlen ud af kontrakten og dermed allerede på forhånd være bekendt med de fælder, der eventuelt kunne være ved netop den handel, du er ved at indgå i. Få eventuelt også din forretningspartner og gerne en advokat til at gennemgå kontrakten – det kan jo sagtens være, du rent faktisk kan forhandle dig til en bedre aftale.

aftale

2. Lav aldrig impulskøb

Fristelser findes alle vegne, og med mindre du føler dig 100 % sikker på et køb eller en aftale, skal du altid tænke dig om et par gange, før du slår til. Det føles markant mere tilfredsstillende at købe noget, som du virkelig gerne vil have, end noget du blot har fået en flygtig idé om.

Giv dig selv en uge til at overveje, og hvis du stadig gerne vil købe den pågældende ting eller lave den pågældende aftale, så gør det. Det gælder såvel i forretningsøjemed som privat.

3. For og imod

Et andet godt middel i kampen mod at købe katten i sækken, er at lave en for- og imod liste. Det skal du naturligvis ikke gøre ved hver eneste lille ting, du overvejer at købe, men det kan være en god øvelse, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har brug for netop denne ting eller ej.

Du kan eventuelt også vende den med dine forretningspartnere for at høre deres input eller tale med din kæreste eller venner. Nogle gange er andres øjne på en sag, en opgave eller et køb netop det, du havde brug for for at kunne træffe en beslutning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *