seneste nyt.

Mange vil ikke undvære karrieren

Sådan jagter du karrieren og undgår stress

fds3

Der er rigtig mange danskere, der synes karrierespillet er sjovt. De kan godt lide den udfordring der er i at klatre op ad karrierestigen og hele tiden blive ramt af nye og virkelighedsnære problemer, der skal løses til gavn for en selv og forhåbentlig også alle andre. Til tider kan karriereræset dog ende med at tære for hårdt på nogle af os. I så fald kan det blandt andet ende i stress. Det skal selvfølgelig til enhver tid undgås, hvorfor det også er et ansvar, der hviler både på virksomheden og den enkelte.

Undgå stress

Det skylder du dig selv

Er du en af dem, der elsker karrierelivet, skylder du dog dig selv og dine nærmeste at gøre noget for at forebygge stress i dit iv uafhængigt af, om din virksomhed tager det alvorligt eller ej. I sidste ned er det nemlig dit liv, hvorimod du kun er en lønpost og en kapacitet i deres system.

Særligt hvis man er meget karriereorienteret og elsker sit job, kan det være svært at se, hvad man skal gøre anderledes. Hvis man ved, at man selv er sådan, eller hvis man har fået det at vide af nærtstående familie og venner, kan man dog med fordel forsøge at planlægge sin fritid, så man er sikker på at få nok af den. Selvom man kan bilde sig noget andet ind, er det nemlig fuldstændig afgørende, at kroppen, og særligt hjernen, får hviletid. Ellers ender man nemlig i sidste ende at få diagnosticeret stress eller lignende.

Husk god søvn

Giv din udelte opmærksomhed til noget

Mange ender dog kun med at få fritiden planlagt. De aner nemlig ikke rigtig, hvad de skal bruge den til, og så ender de alligevel med at sidde og lave noget halvhjertet arbejde derhjemme. Har du børn eller partner, kan du selvfølgelig med fordel bruge tiden sammen med dem. Alternativt kan du bruge tiden på motion, eller enhver enden hobby, der kræver at du er aktiv og giver det din udelte, tålmodige opmærksomhed. I den sammenhæng kan du med fordel anskaffe dig en rygeovn. Det er nemlig den perfekte hobby, når man skal slappe helt af. Godt nok har vi ikke behov for at røge maden af hensyn til holdbarhed. Alligevel kan du stå tilbage med et velsmagende produkt af din hobby, der har krævet både tid energi og tålmodighed fra din side. Man kan nemlig ikke tjekke mails, mens man røger makrel.

Alternativt kan gode vaner også gøre rigtig meget for at forebygge stress. Disse tæller blandt andet god kost med i særdeleshed god søvn. En god nattesøvn kan ikke erstattes. Vælger du altså at bruge tid på den og måske en rygeovn, er du allerede godt på vej mod et sundere liv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *