seneste nyt.

Hacking

Antivirusprogrammer på virksomhedens computere

fds3

Du har helt sikkert allerede installeret et antivirusprogram på din private computer. For hvad hvis en hacker fik adgang til alle dine personlige data? Eller en virus endte med at slette et helt liv i billeder? 

Men har du også husket at installere antivirusprogrammer på virksomhedens computere? Det er mindst lige så vigtigt. På virksomhedens computere ligger typisk et væld af informationer, der kun vedrører forretningen, og som helst ikke skal falde i andres hænder. Det kan være direkte erhvervshemmeligheder, men det kan også være strategier og planer for fremtiden, som du ikke ønsker skal lækkes til offentligheden. Derfor skal du altid sikre dig, at der er installeret et godt antivirusprogram på virksomhedens computere.

Hvilket antivirusprogram skal du vælge?

Når du skal vælge antivirusprogram skal du altid gå efter et program, der er udarbejdet af store og anerkendte producenter. Det er din garanti for, at programmet er 100% opdateret hele tiden, og at der dermed hele tiden lukkes ned for nye huller, som skabes af de it-kriminelle. De mindre firmaer er mere usikre, og du kan ikke på samme måde være sikker på, at alle huller er lukket.

Hvis du søger efter antivirusprogrammer på nettet, vil du opdage, at der er rigtigt mange virksomheder, som tilbyder antivirusprogrammer. Men der er desværre også nogle af disse, som på papiret tilbyder et program mod virus, men som i realiteten gør det stik modsatte. Således findes der desværre hackere og andre it-kriminelle, som får overbevist brugerne om et nyt antivirusprogram, men når programmet er installeret, har hackerne pludselig adgang til alt dit data og/eller installerer en virus på din computer i stedet. Se dig derfor godt for, når du leder efter et antivirusprogram og gå kun efter de anerkendte leverandører.

Sikkerhed

Brugeranmeldelser

Når du skal vælge en leverandør af et antivirusprogram, så gå altid ind og læs andre virksomheders oplevelser med de programmer, du overvejer. Det er din bedste mulighed for at få et indtryk af programmet, hvad det kan, og hvordan kundeservicen er. Det er forholdsvist nemt at google sig til anmeldelser, og selvom du ikke kan tage hver eneste brugeranmeldelse for gode varer, giver andres anmeldelser dig et rigtigt godt indtryk af, hvordan det pågældende program præsterer.

Hvad beskytter et antivirusprogram imod?

Antivirusprogram er en lidt forældet betegnelse, da programmet ikke længere kun beskytter mod virus. Det beskytter nemlig også mod diverse cyberangreb, som i dag er endnu mere aktuelle end virus. 

Flere og flere firmaer bliver nemlig ramt af cyberangreb på deres computer – det kan for eksempel være et hacking angreb, hvor en hacker pludselig har adgang til din computer og virksomhedens forretningshemmeligheder. Typisk bruger hackeren denne adgang til at afpresse din virksomhed for penge. 

Programmørerne bag antivirusprogrammer lukker hele tiden sikkerhedshuller, mens it-kriminelle hele tiden finder nye muligheder for at hacke sig ind – det bliver derfor lidt en katten-efter-musen-leg, og det er også derfor, du er nødt til at have et godt antivirusprogram installeret, så hullerne konsekvent lukkes, før de gør skade.

Du kan desuden i et vist omfang forebygge cyberangreb og virus selv ved at sørge for at opdatere dit computersystem og dine programmer løbende. Det gælder også, selvom du har Mac.

Cyberhacker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *