seneste nyt.

Hurtigt bredbånd er et must-have i det teknologiske samfund

Hurtigt bredbånd er et must-have i det teknologiske samfund

fds3

Spørger man sine forældre havde mange af dem slet ikke mulighed for at gå på internettet da de var unge, for bedsteforældrenes generation fandtes der slet ikke computere, tablets eller smartphones i deres ungdom og det meste af deres voksenliv. Dette virker trivielt, da langt de fleste unge i dag kun har kendt en verden, hvor man som minimum havde en stationær computer i hjemmet, med en tvivlsom internetforbindelse via et larmende modem. Det teknologiske samfund er over os, hvilket gør at man i dag har brug for hurtigt bredbånd for at holde sig opdateret på de sociale medier, nyheder og naturligvis underholdning med spil, apps, streaming og musiktjenester. Der findes mange forskellige hastigheder når det kommer til bredbåndsforbindelser, de meste kendte er 10, 20, 40, 50 og 100 Mbit, der fås hos de store og kendte udbydere af hurtigt bredbånd.

Der raser en krig mellem de forskellige udbydere, da de alle ønsker at have så mange kunder i deres fold som muligt, dette har udløst en priskrig, der gør det billigt for de forbrugere, der forstår at kigge sig godt for, men halvskidt for de forbrugere, der ikke bor i større byzoner, hvor der f.eks. er indlagt fibernet. Der er nogle steder i landet, hvor det f.eks. ikke er muligt at købe den type billigt bredbånd man ønsker hos en bestemt udbyder, da udbyderne har sat sig på forskellige dele af landet og nogle af de store udbydere har derudover også et samarbejde med f.eks. boligforeninger når det handler om tv-pakker og hurtigt bredbånd. Dette kan være en hindring, hvis man som forbruger har hørt godt om en bestemt type bredbånd hos en given udbyder, men ikke kan få det grundet ens bopælsadresse eller beliggenhed.

Man kan hurtigt blive afhængig af hurtigt bredbånd

Man ser ofte at især unge, eller store børn, kan beklage sig over en dårlig eller sløv bredbåndsforbindelse, hvis de har forladt hjemmets trygge rammer med et stabilt hurtigt bredbånd. Dette skyldes at mange af de spil, der er oppe i tiden, på en eller anden måde har brug for en hurtig bredbåndsforbindelse, for at man hele tiden er opdateret og underholdt.

Det samme gør sig især også gældende når man snakker om online streaming af musik og filmtjenester. Alle de forbrugere, der har benyttet sig af en streamingtjeneste har oplevet at filmen pauses, da der lige skal ’buffes’, dette skyldes en langsom bredbåndsforbindelse, og kan derfor undgås med hurtigt bredbånd. Mange forbrugere i dag har både en smartphone, tablet og en bærbar computer, hvilket giver ikke mindre end tre enheder, hvorpå man kan streame film og musik, i en husholdning med f.eks. to voksne og to børn er det derfor vigtigt at man ikke kun har hurtigt bredbånd, men at forbindelsen samtidigt er stabil, så man kan have alle disse enheder koblet til forbindelsen på samme tid. Skal man have nyt bredbånd kan det betale sig at kigge sig godt for, der er penge at spare.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *