seneste nyt.

kontormøde

Styrk din virksomheds økonomi med et hurtigt lån

fds3

Mange lånydere reklamerer på en måde der kan få et hurtigt lån se ud som om den perfekte løsning på alverdens pengeproblemer. Derfor har de også høstet massiv kritik fra en række folkevalgte. At nogle lånydere derudover tager skyhøje renter er benzin på bålet. På Christiansborg sker der en oppiskning af stemningen for et lovindgreb. 

Men hvad er det reelle billede? Er hurtige lån virkelig så slemme som nogle politikere prøver at gøre dem til? 

Tag ikke fejl, et lån er en økonomisk forpligtelse og ikke en indtægt. Reklamer der fremstiller lån som en gave fra himmelen er ikke de pixels værd de optager på din skærm. Men i nogle tilfælde kan det godt være del af løsningen, at låne penge hurtigt. Men der er to vigtige hensyn:

  1. Brug hovedet og ikke mavefornemmelsen. At tage et lån, især for en virksomhed skal være velovervejet og allervigtigst: regnet igennem. Dit fokus bør ikke være på, hvor hurtigt du kan få pengene udbetalt, men hvor hurtigt du kan få dem tilbagebetalt. 
  2. Sorter strøet fra hveden. Vi bliver regelmæssigt bombarderet med reklamer for hurtige lån. Har du bare en gang googlet ord som ”kviklån, forbrugslån, hurtigt lån” etc. vil du derefter få ekstra mange reklametilbud. Formentligt resten af livet. Der er helt sikkert også reelle og gode låntilbud imellem. Det gælder om at finde dem og ignorere de andre. 

 travlt skrivebord

Hvornår kan et hurtigt lån være en god løsning?

Det kan være hamrende svært, ofte umuligt, at få en forretningskredit i banken. I det omfang som du kan garantere med din personlige formue, vil bankerne være med. Men der er ikke meget for at skulle tage risici med virksomheder. 

Et hurtig lån kan derfor reelt set være den eneste løsning du har, hvis du skal rejse penge til din virksomhed. Men er det også en smart løsning?

pengesedler

Det korte og det lange svar

Det korte svar er: Det er det i det omfang som du er sikker på, at du kan tilbagebetale lånet indenfor aftalens rammer. 

Her kommer et mere uddybende svar:

Lad os starte med et negativt eksempel. Det er en rigtig dårlig ide, at tage et forbrugslån når din virksomhed har kroniske pengeproblemer. Hvis omsætningen ikke er tilstrækkelig til at give overskud, vil et lån kun gøre problemet værre. 

Men der kan også være undtagelser. Fx hvis du med sikkerhed ved, at den manglende omsætning skyldes manglende eksponering. Så kunne du bruge et lån til at booste dit reklamebudget. Når du overvejer et lån, skal formålet altid være at du bruger det til at øge virksomhedens indtjening. Det kræver en grundig analyse af problemerne, så du kan investere i deres løsning. 

At stoppe gabende huller i balancen med hjælp af et forbrugslån er generelt en dårlig strategi. Men et hurtigt lån kan godt være en stor hjælp, hvis du bruger det rigtigt. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *