seneste nyt.

lækre drinks

Kender du historien bag Thomas Dakins gin?

fds3

Hvis du er en rigtig gin-entusiast, så kender du sikkert også den klassiske Thomas Dakin gin. Det er en gin med god smag af citrus, hvor man også kan smage en snert af peber. 

Den giver en lang eftersmag og er fantastisk at bruge i en gin & tonic. Men kender du historien bag denne gin? Hvis ikke, så kan du blive lidt klogere på den i denne artikel. 

smagfulde bær

Thomas Dakin: En pioner

Vi skal helt tilbage til 1761. Dengang var gin langt fra så populært, som det er i dag. Derfor var der heller ikke så mange, der gad forsøge sig med ginen. 

Men sådan tænkte den unge Thomas Dakin ikke, der dengang bare var 25 år. Dakin var en rigtig idealist, og han havde en ny idé til, hvordan han kunne gøre ginen populær på markedet igen. Den unge pioner destillerede efter din helt egen metode. Den var yderst omhyggeligt – og meget opfindsom. 

Stedet, hvor tonic også kom frem

I 1761 skabte Thomas Dakin sin egen gin, som vi i dag stadig kender som Thomas Dakin gin. Det morsomme er, at alt dette skete i The Warrington Acedemy, hvor Joseph Priestley var medlem. 

Priestley er nemlig manden, der er kendt for at bane vej for tonicen – og det er derfor lidt pudsigt, at de to var så tæt på hinanden. I dag forbinder man dog mest Priestley med at være ham, som opfandt idéen om kulsyre i sodavand.

11 forskellige botanicals

En Thomas Dakin gin har en fantastisk smag, der er fremstillet af ikke mindre end 11 forskellige slags botanicals. Man bruger begrebet botanicals, når man skal beskrive, hvilke smage der er tilsat en gin. Disse smage kan f.eks. komme fra frugter, krydderier eller urter. 

Man bruger altid enebær, når man fremstiller gin, da det er dette, der giver smagen af gran, som de fleste forbinder med gin. 

Denne gin er også beriget med botaniske fremkomster som engelsk koriander, orangeskal og peberrod. Man siger, at man kan tilføje appelsinskal i sin gin & tonic, hvis man bruger denne gin, og man vil herved lave en ”perfect serve”.

farverig drink

Meget anerkendt gin

I dag forbinder man Thomas Dakin gin med en meget fin gin, som virkelig skal nydes. Dakin har sågar vundet en række forskellige priser for sin fantastiske gin. I 2018 vandt han f.eks. ”Best Britich London Dry Gin” i “The Gin Masters”. 

Det var en global konkurrence, der blev dømt af eksperter af industrien. Det er altså en meget fin pris at vinde, og han har også vundet flere. Han fik f.eks. også en guldmedalje i ”The International Spirits awards” i 2019. Du får altså her en gin, der virkelig er af god kvalitet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *