seneste nyt.

Lån til kørekort

Har du ikke råd til et kørekort? Optag lån til kørekort online

fds3

Der kan være mange gode grunde til at tage kørekort. Først og fremmest gør det at have et kørekort, at man får betydeligt mere frihed til at bevæge sig rundt, som man ønsker, når man ønsker.

 

Mange vælger at tage deres kørekort så snart, de når en alder, hvor det er muligt, mens andre venter til senere med at tage deres kørekort. Når nogle venter til senere i livet, kan det blandt andet skyldes, at det at tage et kørekort er en stor udgift, som mange unge mennesker måske ikke umiddelbart har økonomisk råderum til. Uanset hvornår i livet, man vælger at tage sit kørekort, er udgiften dog den samme, og blandt alle mulige andre udgifter, kan det være svært at finde penge til at betale for hele det forløb, man skal igennem for at tage sit kørekort. Derfor kan det også være en oplagt løsning for mange at tage et lån til kørekort.

Hvad koster et kørekort?

Når man tager kørekort, indebærer det en række forskellige steps, som man skal igennem og bestå, for at man i sidste ende kan få sit kørekort. Disse steps skal man gennemgå hos en køreskole, hvor man kan få lov til at øve sig og tage de nødvendige prøver. De fleste køreskoler tilbyder i dag det, man kalder en lovpakke. En lovpakke består af lovens minimumskrav til teori- og køreundervisning. Nærmere bestemt er der tale om:

 

  • 29 lektioner teori
  • 4 introlektioner på åben bane
  • 16 lektioner på almindelige veje
  • 4 lektioner på glatbane

Når man vælger den køreskole, man ønsker at tage sit kørekort hos, vil der oftest fremgå en fast pris for denne lovpakke, men oftest vil der også være tale om en række ekstraudgifter, som også kan løbe op. Disse udgifter dækker blandt andet over lægeattest, førstehjælpskursus og diverse materialer til undervisningen.

Prisen for dit kørekort vil desuden afhænge af, hvor meget flair du har for at køre bil i den forstand, at det vil koste ekstra, hvis du skal have ekstra køretimer, eller hvis du dumper nogle af dine prøver og derfor er nødt til at tage dem igen. De fleste vil have brug for ekstra køretimer, og dette bør derfor regnes med, når du skal finde frem til den endelige, estimerede pris for dit kørekort.

En grundlæggende lovpakke uden ekstraudgifter vil typisk koste et sted mellem 10.000 og 15.000 kroner. Oveni denne pris skal lægges de ekstraudgifter, som eventuelt måtte komme. Skal du låne hele beløbet til dit kørekort, vil der derfor i de fleste tilfælde være tale om, at du skal låne et sted mellem 15.000 og 20.000 kroner.

Sådan kan du optage lån til kørekort

Når man tænker på et lån, tænker de fleste måske stadig på de traditionelle banklån, hvor man anmoder sin bank om et lån og efter en række samtaler og vurderinger enten får godkendt sin anmodning eller får afslag på den. Men i takt med internettets udbredelse, er der kommet et prominent alternativ til de traditionelle banklån til – nemlig de forskellige typer af online lån.

Online lån har opnået stigende popularitet inden for de seneste år. Det skyldes sandsynligvis, at de er væsentligt nemmere og hurtigere at optage end et lån i banken. Desuden gør de online lån det muligt at låne både helt små beløb på et par enkelte tusinde kroner til lidt større beløb til eksempelvis et kørekort.

Står du i en situation, hvor du ønsker at tage et kørekort, men hvor økonomien måske ikke lige rækker nu og her, kan det derfor være, at det at optage et online lån, er en mulighed, der er værd at overveje for dig.

Hvad indebærer det at låne penge online?

Når online lån er blevet så populære inden for den seneste tid, som de er, skyldes det som nævnt sandsynligvis dels, at det er væsentligt nemmere at låne penge online end i banken og dels, at det også går betydeligt hurtigere. Det betyder, at du efter meget kortere tid kan have det lånte beløb disponibelt på din konto. Faktisk kræver det at låne penge online kun, at du gennemgår ganske få steps.

Lån til kørekort

At det er så nemt at låne penge online set i relation til at låne penge i banken skyldes flere forskellige ting. Mest af alt skyldes det, at der stilles betydeligt færre krav til dig som låner, hvilket både gør, at flere har adgang til lånene, og at man skal oplyse færre informationer om sig selv, når man skal anmode om lånet. Typisk vil der kun være tale om, at du skal angive de mest basale oplysninger om dig selv, at du skal indtaste dit CPR-nummer og bruge dit NemID. CPR-nummeret og NemID’et skal bruges til at tjekke dels, om du er dansk statsborger og dels, om du er registreret dårligt betaler i enten RKI eller Debitor Registret. Er du ikke dansk statsborger eller er du registreret dårlig betaler, vil de fleste låneudbydere nemlig automatisk afvise din ansøgning om et lån. Desuden er der typisk en aldersgrænse på enten 18, 21 eller 25 år, hvilket betyder, at du ikke vil kunne låne penge, hvis du er under denne alder. Er du lige fyldt 18 og ønsker du at tage dit kørekort nu, skal du altså lede efter en låneudbyder, der har en aldersgrænse på 18 år.

En anden væsentlig forskel på traditionelle banklån og de nyere online lån er, at der oftest i forbindelse med de online lån ikke er et krav til dig som låner om, at du skal kunne stille sikkerhed for lånet. Det betyder, at du ikke skal kunne bevise, at du har økonomisk råderum til at tilbagebetale lånet. Låner man penge i banken, vil man i de fleste tilfælde skulle fremvise en form for dokumentation for, at man er i stand til at betale de penge, man låner tilbage sammen med de renter, der hører med til låneaftalen. Når dette ikke er et krav i forbindelse med online lån, betyder det også, at du ikke skal til at finde forskellige former for dokumentation frem, men at du blot med få klik kan sende din låneanmodning af sted.

Lån til kørekort

Selve låneprocessen foregår i de fleste tilfælde sådan, at du klikker dig ind på låneudbyderens hjemmeside, hvor du ofte med det samme vil få øje på de felter, hvori du skal indtaste de påkrævede informationer, som skal afsendes med din låneansøgning. Herudover skal du angive, hvilket beløb, du ønsker at låne og i nogle tilfælde også længden på den periode, du ønsker at tilbagebetale lånet henover.

De fleste af de online låneudbydere anvender i dag automatiserede godkendelsesprocesser. Det betyder, at de anvender IT-systemer, som i løbet af få sekunder kan behandle låneansøgninger. Når behandlingen af ansøgningen går så hurtigt, betyder det også, at du som kunde hurtigere vil få svar på din ansøgning. Processen går så hurtigt, at mange af de online låneudbydere lover, at du kan sende din ansøgning af sted den ene dag og have det lånte beløb til rådighed på din konto den næste. Denne lånemulighed er derfor helt oplagt at anvende, hvis man står i en situation, hvor man akut har behov for at udvide sit økonomiske råderum. Det kunne eksempelvis være et lån til kørekort, som man ønsker at tage så hurtigt som muligt. Lånemuligheden kan også anvendes, hvis du undervejs i forløbet med at tage dit kørekort støder på uventede udgifter – det kunne eksempelvis være fordi du dumper en prøve eller har brug for ekstra køretimer. Med et online lån kan du hurtigt og helt uden problemer få råd til disse uventede udgifter.

Hvor kan man optage online lån til kørekort?

I takt med at de online lån er blevet mere og mere populære, er der også kommet flere og flere udbydere af lånene til. Det har resulteret i, at du nu – hvis du ønsker at optage en lån online – har en hel vifte af forskellige muligheder. Har man aldrig prøvet at låne penge online før, kan dette fremstå meget uoverskueligt, og det kan være svært at finde ud af, hvad de forskellige udbydere kan tilbyde dig, og hvor det er klogest at låne dine penge. Heldigvis findes der dog forskellige oversigter på internettet, som kan hjælpe dig på vej til at vælge den helt rigtige udbyder for dig.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *