seneste nyt.

løb

Gør motionen til det gode pusterum

fds3

I det samfund, vi lever i, er der stor opmærksomhed på motion og sundhed. Dog er det ikke alle, der har lige nemt ved at få det hele til at passe ind i en i forvejen proppet hverdag. 

Hvis du har lange arbejdsdage, en masse lektier eller et barn, der skal ses til, når du endelig får fri fra arbejde, så er det ikke altid, at motion bliver prioriteret – men dette er bestemt en fejl.

Selvom motion ikke behøver være førsteprioriteten, så er det alligevel en god ide at opbygge en rutine, som du er glad for, så du kan holde din krop sund og dit sind glad. Motion er nemlig en af de vigtigste byggesten i forhold til humør og overskud, og du vil højest sandsynligt også opleve, at du får mere energi.

Hvis dette lyder som noget for dig, skal du blot læse videre her.

tennis

Find den sportsgren, som passer til dig

Alle mennesker er forskellige, og derfor foretrækker vi også forskellige former for motion. Måske er din mand helt vildt glad for at spille fodbold og gå i fitness, eller din hustru enormt glad for spinning, men du føler slet ikke, at det er noget for dig. Her er det vigtigt ikke at tabe modet, men derimod komme ind i kampen og finde den sport, som du kan snakke begejstret om. 

Det kan være alt fra ridning, tennis, zumba og så videre – det hele afhænger af, hvad du godt kan lide. Og du behøver ikke være god med det samme. Husk at alle starter et sted, og bare fordi du ikke er god til at begynde med, så er det aldrig for sent at gå i gang.

læs

Opbyg et ritual

Når først du har fundet den sportsgren, der passer bedst til dig og dine interesser, så handler det om at fastlægge en rutine, som du kan følge. Ved at gøre dette danner du en vane, hvilket vil holde dig kørende, når motivationen ikke længere er der. 

Ritualet skal ikke kun bestå af selve træningen, det skal også være forberedelsen dertil, og det du gør efterfølgende. Det kan være du drikker en smoothie og klæder om, hvorefter du føler dig klar til at gå i gang, og efterfølgende kan du tage en velfortjent pause fra hverdagen – læs mere her

Når først du har den rigtige sport og et ritual omkring det, bliver det svært at bryde rutinen, fordi det er din helt særlige ”dig-tid”. Dermed er motionen indført i hverdagen – tilføjer du en sund kost, får du en sund krop, der ikke vil forhindre dig i at leve livet. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *