seneste nyt.

selvstændig

Gode råd til dig der drømmer om at åbne en musikforretning

fds3

Det kræver en del kapital at åbne sin egen musikforretning, og for mange kan det virke skræmmende at troppe op i banken og bede om at låne 250.000 kr. for at komme i gang. Heldigvis er der efterhånden begyndt at komme mange andre alternativer på markedet, noget Hellerup Finans nævner på deres online nyhedsplatform indenfor finanssektoren. Det kan bestemt betale sig at lure lidt på lånemarkedet, inden man træffer en beslutning om, hvilken låneudbyder der skal realisere sine drømme.

Vigtige overvejelser

At finde det helt rette lån, er kun det første step. Du skal også tænke på, hvilken slags butik du gerne vil drive. Her er der tre primære overvejelser, der vil være smarte at gøre sig. Skal det være en fysisk butik, en webshop eller begge dele? Der er enorm hård konkurrence iblandt webshops, men mange risikerer også at dreje nøglen om, hvis de udelukkende satser på en fysisk butik. Det kan være svært at balancere sit varelager med faktisk salg, og derfor kan man risikere at brænde inde med dyre varer, der samler støv på hylderne. Et skrækscenarie for mange butiksdrivende.

 

Flere og flere vælger at kombinere den fysiske butik med en webshop, da det ofte viser sig at man kan sælge sine produkter til flere forskellige segmenter – både B2B og B2C, hvilket øger chancerne for en succesfuld forretning. En anden vigtig overvejelse, er selvfølgelig kvaliteten af dine varer. Det er bestemt ikke ligegyldigt, hvad du vælger at have stående på hylderne. Skal dine butiksvinduer prydes med billige spanske guitarer, eller Fender elguitarer af den bedste kvalitet? Hvilken type guitarer vil du sælge? Det er vigtigt at blive klog på, inden du går i gang. Det kommer meget an på, hvilken kundegruppe du satser på, samt hvor meget kapital du ønsker at skyde i virksomheden. Hvordan er markedet lige nu? Går det godt for andre i samme type erhverv som dig? Vær kritisk og stil krav til dig selv.

guitar

5 gode råd

Netværk er supervigtigt, og har stor betydning for hvordan din virksomhed klarer skærerne. Lav en liste med delmål og prioriteringer. Hvor meget skal du trække ud til dig selv om måneden i løn? Skal du have ansatte og i så fald, hvor mange? Og hvordan vil du markedsføre din virksomhed? Det kan virke som overvældende mange ting at tage stilling til, men i sidste ende betaler det sig at sætte sig ordentligt ind i tingene fra start.

 

5 gode råd til dig der drømmer om at starte virksomhed

 

  1. Lav en forretningsplan! På den måde slipper du for overraskelser.

 

  1. Lav logo og køb domænenavn (Før andre snupper det!)

 

  1. Registrer din virksomhed (Og gør alvor ud af drømmen)

 

  1. Sørg for at køb forsikringer (Det ville være så ærgerligt…)

 

  1. Overvej om du skal ansætte en bogfører (Hvis altså ikke du elsker moms og skat!)

 

Du er allerede godt på vej, når du har taget stilling til de fem overstående punkter, men én af de vigtigste faktorer er dit ambitionsniveau. Har du et drive der sparker røv, og et gåpåmod uden lige? Troen på dig selv har nemlig altafgørende betydning for, om din virksomhed får succes. Derfor betyder det rigtig meget, at du har en stærk opbakning fra familie og venner. Har du det, er der ingen grænser for hvad du kan opnå!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *