seneste nyt.

kort og køb

Hvad skal du bruge din første store indtægt på?

fds3

Det er spændende når man rigtig begynder at arbejde og får sig en stor indtægt. Hvis man kommer direkte fra universitetslivet og er vant til en SU og måske et lille fritidsjob ved siden af, så kan overgangen virke ret så overvældende. Og nogle gange kan man komme I tvivl om, hvad man helt skal bruge sine penge på. 

Læs med her og få nogle gode råd til hvordan du bruger din første store indtægt på en god måde.

Fødselsdagsgaver

Betal af på gælden

Hvis du kommer direkte fra universitetslivet, så er det ikke usandsynligt, at du har en smule gæld med dig. Langt de fleste studerende tager SU-lån på et eller andet tidspunkt i løbet af deres uddannelse og den skal du nu til at betale af på.

Du har naturligvis stadigvæk en smule tid at løbe på, før der for alvor begynder at komme renter på. men det er nu alligevel rart bare at kunne komme i gang med at betale af på gælden så hurtigt som muligt, så du ikke skal bekymre dig over den i fremtiden. Overvej derfor at spendere en del af din første store indtægt til at begynde at betale af på din gæld.

Køb noget du altid har haft lyst til

De fleste studerende har meget få penge mellem hænderne og det er derfor minimalt hvad man har råd til at købe, når man stadig lever studielivet. Derfor er der også mange ting man må afsige sig i den tid – uanset hvor meget man så gerne vil have det. 

Nu hvor du har en stor indtægt, så kan du bruge din første månedsløn på noget, som du virkelig gerne vil have og længe har haft. Har du for eksempel længe drømt om at få dig et nyt flot armbåndsur? Overvej at bruge nogle af dine penge på et CITIZEN ECO-DRIVE PROMASTER BN0150-10E, som du også vil kunne vise frem på arbejdet og blandt dine venner.

Eller køb noget andet hvis det nu er noget helt andet du altid har ønsket dig. Dørene står mere åbne for dig nu end de nogensinde har gjort før.

armbåndsur

Giv en gave til folk der har støttet dig

Har din mor eller far ofte kommet forbi med en pose mad igennem dit studieliv eller fyldt køleskabet op? Har du nogle venner, der har støttet dig gennem tykt og tyndt, som du gerne vil vise din taknemmelighed overfor?

Det er meget prisværdigt at bruge en del af sin første store indtægt på at takke de mennesker, som har hjulpet en til at nå til der hvor man er i dag – uanset om det så er økonomisk eller rent emotionelt. Dine venner eller familiemedlemmer vil med garanti blive lykkelig for at du husker dem på den måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *