seneste nyt.

Forretningsmoede

Bliv bedre til den personlige kundekontakt

fds3

Når du har en virksomhed, har du sandsynligvis nogle gange brug for at holde møder med dine kunder. Det kan være, at en potentiel kunde gerne vil tale med dig for at få et tilbud. Det kan også være, at du skal holde et møde med en kunde, for at planlægge det videre forløb. 

Der er nogle ting, der kan hjælpe dig i den personlige kundekontakt. Du skal sørge for at være velforberedt inden mødet. Du kan også tænke over, hvad du signalerer med dit kropssprog. Herudover kan du være bevidst om din ydre fremtoning – for eksempel ved at få frisket håret op hos frisøren. 

moede-forretning

Forbered dig inden mødet

Det er vigtigt, at du forbereder dig, inden du skal til et møde med en kunde. Så risikerer du ikke, at du efter mødet kommer i tanke om nogle ting, du skulle have sagt. Tag dig god tid til at tænke igennem, hvad du vil formidle til kunden, og hvilke spørgsmål du skal have afklaret.

Du kan skrive en stikordsliste med de ting, som du gerne vil komme ind på. Det gør ikke noget, at du har en huskeliste med til mødet. Det vil bare give kunden et indtryk af, at du er velforberedt og grundig. 

Vær opmærksom på dit kropssprog

Kropssproget fortæller ofte meget mere, end vi umiddelbart er klar over. Vi tænker som regel ikke over, hvor meget vi kommunikerer med vores kropssprog. Det sker helt instinktivt. Men ved at være opmærksom på det, kan du være bevidst om at sende de rigtige signaler.

Når du giver et håndtryk, skal din hånd være lodret, så den hverken drejer opad eller nedad. Det signalerer ligeværdighed, hvilket er en forudsætning for en god dialog. Du skal også huske at holde øjenkontakt med den anden person i løbet af samtalen. Du skal ikke have øjenkontakt hele tiden, det virker for konfronterende. Men hvis du har øjenkontakt noget af tiden, viser du, at du er nærværende, og at du er interesseret i, hvad vedkommende siger. 

Generelt signalerer en åben kropsholdning imødekommenhed. Hvis du derimod lægger armene over kors, vil det virke lukket og afvisende. Det virker også imødekommende, når vi spejler hinanden. Det kan være med til at skabe en god kemi, når vi spejler hinandens kropssprog, bevægelser og formuleringer.

Klipning hos frisøren

Tænk over din ydre fremtoning

Inden mødet bør du bruge noget energi på din ydre fremtoning. Tænk over, hvad du tager på af tøj. Hvis du har noget tøj på, som du føler dig godt tilpas i og som passer til lejligheden, vil du føle dig mere fri. 

Måske trænger dit hår til en klipning eller farvning. Det er en god ide at tage til frisøren inden mødet. Klik her for at se en oversigt over frisører i dit lokale område. Så kan du hurtigt få en tid hos en frisør, så du bliver klar til at møde dine kunder. Når du ikke skal bruge energi på at tænke over dit tøj eller dit hår, kan du bedre fokusere på kontakten med din kunde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *