seneste nyt.

armatur

Berøringsfri vandhaner gør arbejdspladsen mere hygiejnisk

fds3

Vi ved det alle sammen: Sygdomme spreder sig ekstra hurtigt, hvis vi ikke er omhyggelige med hygiejnen. Alligevel er der mange virksomheder, der stadig ikke har fået installeret for eksempel berøringsfri vandhaner. Det er med til at gøre, at smitte fra forskellige sygdomme kan sprede sig meget hurtigere fra den ene ansatte til den anden.

Det er derfor vigtigt, at du som chef gør alt, hvad du kan, for at smitten ikke spreder sig. For det er dyrt, når dine medarbejdere lægger sig på stribe, når de har smittet hinanden.

Lige meget hvilken form for virksomhed du har, skal der derfor være et stort fokus på hygiejne. Der er ingen, der er immune over for at blive syge – og når man ikke kan se bakterierne, kan det være svært at gardere sig imod dem. Det er derfor vigtigt, at du sørger for, at du i hvert fald har gjort alt, hvad du kan for, at dine ansatte kan arbejde under nogle ordentlige og hygiejniske forhold.

Berøringsfri vandhaner kan dæmme op for sygdomme

Stort set alle virksomhedens ansatte vil på et tidspunkt i løbet af dagen have rørt ved vandhanen. Er der en, der er syg, kan smitten altså hurtigt have spredt sig til mange andre. Det handler derfor om, at I får forhindret, at den kommer videre. Selv hvis folk har en god håndhygiejne, er de jo stadig nødt til at røre ved vandhanen, både når de tænder for den, og når de slukker for den. Det gør, at deres hænder faktisk aldrig bliver helt rene.

Noget af det første, som du bør gøre, som chef for at gøre virksomheden mere hygiejnisk, er derfor, at du skal have installeret nogle berøringsfri vandhaner. Det koster selvfølgelig nogle penge, men det er langt fra så meget, som en influenzaepidemi, der rammer alle dine ansatte, vil koste dig. På bare kort tid vil vandhanerne altså have tjent sig selv hjem.

Berøringsfri skraldespande er også en god investering

En anden ting i virksomheden, som stort set alle medarbejdere kommer til at røre ved i løbet af dagen, er skraldespanden. Selvom den bliver gjort grundigt rent hver dag, vil der stadig have samlet sig masser af bakterier på den, når arbejdsdagen er slut. Det gør, at der kan være masser af bakterier, der kan gøre en syg, der sidder på den.

Derfor er det også en rigtig god investering, at du køber en berøringsfri skraldespand. Det kan være så simpelt, som at du køber en pedalspand, hvor man træder på den med foden, for at den åbner sig. På den måde slipper medarbejderne for at røre ved den med hænderne.

Der findes dog også berøringsfrie skraldespande med en sensor. Så kan medarbejderne holde hånden hen over den for at få den til at åbne. Det er igen med til at gøre, at de ikke behøver at røre ved den med hånden. Hvilken, der passer bedst ind i jeres virksomhed, kommer meget an på, hvor I skal bruge den henne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *