seneste nyt.

Gæld og økonomi

Hvad er et samlelån, og bør du tage et?

fds3

Hvis du hører til en af de mange danskere, der ligger inde med ubehagelig gæld hos flere låneudbydere, så bør du nu spidse ører. Der er nemlig ingen tvivl om, at du betaler flere penge til dine lån end du reelt har brug for. Der findes nemlig en god løsning til at minimere de månedlige afbetalingsudgifter, og dette er samlelånet. Læs videre her, så du selv kan vurdere om samlelånet måske ville være den helt rigtige løsning for dig. 

Besparelser og lån

Gå din gæld efter i sømmene

For at kunne vurdere om du vil drage fordel af et samlelån, så er det først og fremmest vigtig at du finder ud af dine samlede gældsudgifter. Sæt dig derfor ned, og brug lidt tid på at udregne dine årlige (ÅOP) udgifter til afbetaling, renter samt gebyrer. Når du så kender dette tal, så vil du nu kunne vurdere om der er penge at spare ved at tage et samlelån. Måske har du blot lånt et mindre beløb, og så vil et samlelån muligvis ikke være så relevant.

Hvad er et samlelån?

Som navnet antyder er et samlelån en type lån, hvor man samler alle sine lån til ét lån. Et samlelån anvendes først og fremmest til at afbetale ens nuværende gæld, så man i sidste ende blot står tilbage med et enkelt lån. Fordelen ved dette er, at man med et samlelån slipper for at betale renter og gebyrer til mange lån – og blot til ét. Og dette er faktisk lig med en markant besparelse i årlige kroner og ører. Desuden er et samlelån også langt nemmere at overskue end f.eks. tre lån.

Budget og planlægning

Samlelånet er ikke en mirakelløsning

Selvom der er klare fordele ved at vælge et samlelån, så skal man jo stadig sørge for at betale det tilbage. På trods af dette, så kan det muligvis anbefales at tage et samlelån under de følgende omstændigheder:

  • Du sparer penge: hvis du er sikker på at du har gjort dit hjemmearbejde ordentligt, og du er sikker på at du vil kunne spare penge, så siger det sig selv at et samlelån giver mening.
  • Hvis du har mistet overblikket: hvis du eksempelvis har mere end to-tre lån, så har du muligvis oplevet at det hele bliver en smule uoverskueligt. Ved at samle dine lån ét sted, så slipper du dermed for hovedpinen med at skulle holde styr på dine forskellige lån; og det der ofte sker for folk med mange lån er nemlig, at man overser ens afdrag; og det kan nemlig gå hen og blive rigtig dyrt. Med et samlelån elimineres dette problem i langt højere grad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *