seneste nyt.

e-handel

LEI kode til danske firmaer – Det internationale CVR-nummer

fds3

En LEI kode kaldes også for et LEI nummer. En LEI kode kan sidestilles med et internationalt CVR, som kræves for de fleste virksomheder, der foretager handel med værdipapirer. Med en LEI kode til danske firmaer registreret din virksomhed således at andre kan undersøge og bekræfte virksomhedens identitet. Det er muligt at oprette en LEI kode hurtigt og enkelt. Du ansøger blot, hvorefter din data valideres og derefter modtager du din LEI kode. Med et årligt gebyr, er du sikret juridiske rettigheder til handel med værdipapirer.

Hvorfor har du brug for en LEI kode?

En LEI kode står for Legal Etnity Identifier. Det er et 20 cifret nummer, som anvendes af både virksomheder og juridiske personer til bekræftelse af deres identificering. For mange virksomheder og juridiske personer, er det lovpligtigt at have en LEI kode, såfremt der handles med værdipapirer. I bund og grund anvendes en LEI kode på samme måde som den danske registreringsbase CVR. Formålet er at gøre det lettere at identificere de parter, der er koblet til finansielle transaktioner. Databasen med LEI koder bliver kontrolleret og reguleret fra den organisationer der kaldes GLEIF (Global Legal Etnity Identifier Foundation).

papir

Der er virksomhedsmæssige fordele ved en LEI kode

Først og fremmest lettes det administrative arbejde, ved at udføre transaktioner gennem LEI systemet. Processen forenkles ved, at alle de nødvendige data er opdateret i systemet og klar til at blive hentet ned. Klientverificeringen gøres mere enkel og sparer tid for alle parter der er implicerede i transaktionerne. En eventuel oprettelse af nye kunder gøres lettere og mere enkel og den tidligere tidskrævende nødvendighed, kan du hurtigt og enkelt foretages. Der er ganske enkelt kortere tid fra oprettelsen af nye kunder, til du kan tilbyde dine kunder den ønskede ydelse. Udover at oprettelsesprocessen mindskes og transaktionerne lettes, er der en mindre risiko ved anvendelsen af LEI systemet. Det er nu blevet lovpligtigt med en identificering gennem LEI koder på det globale marked. Med en LEI kode ved du hvem du handler med, uden at skulle grave dig frem til oplysninger. Ved at have et større og mere gennemsigtigt kendskab til dine aktører, kan du pålideligt måle risikoen for en handel med værdipapirer.

Med en LEI kode er du med til at sende et signal på det globale marked. Ikke nok med at det er lovpligtigt, så ligger det også op til en yderst gennemsigtig og sikker handel verden over.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *